Voor jou gevonden!YouTube Music

Deze week maakte YouTube bekend dat zij met een nieuwe dienst gaan starten: YouTube Music. Vooralsnog alleen nog in de Verenigde Staten en later ook in andere landen. YouTube Music komt beschikbaar in zowel een betaalde als een gratis variant.

Volgens YouTube zijn er op deze nieuwe dienst naast “miljoenen nummers en afspeellijsten” ook remixen, muziekvideo’s, covers en liveopnames te vinden. Daarnaast is het aanbod “gepersonaliseerd voor de gebruiker”, op basis van luistergeschiedenis en locatie. Zo kan de dienst stevige muziek voorschotelen als YouTube Music herkent dat de gebruiker in de sportschool is.

YouTube Music komt beschikbaar als gratis versie. Daarnaast is er een betaalde variant van 9,99 dollar per maand, genaamd YouTube Music Premium. Hierbij zijn geen advertenties en kan muziek worden gedownload en in de achtergrond worden afgespeeld.

Google kondigde ook YouTube Premium aan, dat YouTube Red zal vervangen. Voor nieuwe klanten gaat zo’n Premium-abonnement 11,99 dollar per maand kosten. Gebruikers krijgen toegang tot de muziekdienst en kunnen daarnaast ook naar exclusieve YouTube-series kijken.

Premium-leden zien eveneens geen advertenties en kunnen de series downloaden.

 

Lees het hele artikel op NU.nl en de officiële blog van YouTube (engels)