Voor jou gevonden!

YouTube gaat stappen zetten tegen gevaarlijke stunts en uitdagingen op de videowebsite. Video’s met bijvoorbeeld de Bird Box Challenge of de Fire Challenge worden binnenkort verboden.

In de Bird Box Challenge – vernoemd naar de populaire Netflix-film Bird Box – gaan deelnemers geblinddoekt de straat op. Netflix riep eerder op om te stoppen met de uitdaging. Voor de Fire Challenge steken YouTubers zichzelf in brand.

Daarnaast heeft YouTube de zogenaamde ‘pranks’ in het vizier. Dat zijn video’s waar bijvoorbeeld jonge kinderen gefopt worden met een nep-situatie. Dat kan onschuldig zijn, maar de laatste tijd zijn er steeds meer extreem heftige video’s te vinden. Zo worden de ouders van een jong kind – dat niet op de hoogte is dat het nep is – vermoord in een video, of wordt een huis overvallen.

Niet meer, zegt YouTube nu. ,,We laten het niet toe dat kinderen geprankt worden met als gevolg extreme trauma’s.’’ Het platform zegt met meerdere kinderpsychologen te werken om de regels op te stellen. Kanalen waar de video’s op te zien zijn, krijgen twee maanden de tijd om de content te verwijderen. Mocht dat niet gebeuren, dan krijgt de eigenaar van het kanaal een waarschuwing. Bij drie waarschuwingen is het voorbij en wordt het kanaal gesloten. 

Lees het hele artikel op AD.nl