Dagboek

Al vanaf vrijdag 13 maart hebben wij als team besloten om gehoor te geven aan de oproep “Werk zo veel mogelijk thuis als het kan”. Wij hebben het nieuwe werken volledig omarmd. Toch hebben wij ook ons kantoor aangepast en kunnen wij, indien nodig, hier veilig en op ruime afstand van elkaar, werken.

Om toch goed contact te houden met elkaar, hebben wij elke ochtend om 9 uur een skype call. Niet alleen om de zakelijke informatie en acties met elkaar te bespreken, maar ook gewoon om de sociale contacten met elkaar te onderhouden. Even weten hoe het met iedereen gaat en elkaar even lekker oppeppen.

Maar….. het is toch anders dan voorheen.

Daarom vonden wij het tijd voor een teamuitje. Even lekker met elkaar zijn in een ontspannen sfeer. Wat belangrijk is voor ons. Het uitje moest veilig zijn en coronaproof. Het moest ook plaatsvinden in Rotterdam en we wilden graag de Rotterdamse middenstand steunen die het tijdens deze coronacrisis heel zwaar heeft. We kwamen al snel uit op Diergaarde Blijdorp. Wij hadden de oproep gezien “Steun onze dierentuin ‘Ik ben een Blijdorpert’.”

De dierentuin loopt door de tijdelijke lockdown en daarna de gefaseerde en beperkte opening van het park veel inkomsten mis. De kosten voor de verzorging van de dieren, het onderhoud van het park en de personeelskosten blijven natuurlijk doorgaan. Daarom is de organisatie heel blij met bezoekers en donaties. De medewerkers hebben veel gedaan om Blijdorp zo veilig mogelijk en coronaproof te maken. Uiteraard kan je nog zoveel doen, maar ook heb je correctheid nodig van de bezoekers, dat zij zich aan alle regels houden die nu gelden.

Zo moet je nu een tijdslot reserveren om de drukte bij de ingang te reguleren. Hiermee kunnen ze de drukte in het park controleren en waar nodig maatregelen nemen. Ook hebben ze veel gedaan om de eetgelegenheden in het park veilig te maken. Via een QR-code kan je bij het restaurant je eten bestellen en betalen en krijg je een melding als je bestelling klaarstaat om afgehaald te worden. Super makkelijk! Er staat een video online waarin je alle voorzorgsmaatregelen kunt zien die genomen zijn om het bezoek zo veilig mogelijk te maken.

Wij hadden ons bezoek gepland op donderdag 6 augustus om 15.15 uur, want de dierentuin is in de maanden juli en augustus op donderdag, vrijdag en zaterdag tot 21.00 uur open. Zo konden wij gewoon overdag nog werken aan alle klussen voor onze klanten en daarna elkaar weer eens zien en spreken, na een hele lange tijd. We hadden geluk. Het weer was super en eigenlijk iets te warm voor enkele van ons, maar daar mogen we niet over klagen. Het was heel rustig in de dierentuin. Misschien kwam dat, omdat het eigenlijk te warm was of omdat we aan het einde van de middag gingen, maar het was echt fantastisch! Echt een aanrader voor iedereen.

Wij hebben genoten van de dieren, het lekkere weer, het eten en elkaar. Een zeer geslaagde dag!