Dagboek

Van Persie en Wijnaldum verdringen Ronnie Flex van eerste plaats

Het Rotterdamse social media bureau SocialMediaMonteur heeft een update van de Rotterdamse Instagram Top 100 gepubliceerd. Het Instagram account van voetballegende Robin van Persie voert nu de lijst aan met meer dan 4,3 miljoen volgers. Op nummer twee staat de Rotterdamse voetballer Georginio Wijnaldum met 2,2 miljoen volgers. De vorige nummer 1, rapper en producer Ronnie Flex, staat nu op een derde plaats maar zijn aantal volgers is sinds vorige maand toch flink gestegen en is nu ruim boven het miljoen. Er zijn 27 nieuwe Instagram accounts in de Rotterdamse Instagram Top 100. 

Het is niet verwonderlijk dat Robin van Persie, die afgelopen weekend op grootse wijze afscheid nam bij Feijenoord, nu aan de leiding gaat. Opvallend is vooral de sterke stijging van het Instagram account van Georginio Wijnaldum, de nummer twee van de lijst, de afgelopen dagen. Hij maakte de belangrijke goals voor Liverpool in de wedstrijd tegen FC Barcelona in de halve finale van de Champions League. Dat leverde hem op de dag na de wedstrijd maar liefst ruim 118.000 nieuwe volgers op.

In de Rotterdamse Instagram top 100 zijn de grootste en populairste accounts uit 010 opgenomen. Het betreft accounts van zeer uiteenlopende aard zoals bekende Rotterdammers, muziek, toerisme, sport, cultuur, etc. De lijst is te vinden op instagramtop100rotterdam.nl en wordt regelmatig bijgewerkt.

“De lancering van deze Rotterdamse Instagram top 100 in april bleek een enorm succes,’’ zegt Anita Lussenburg van de SocialMediaMonteur. “Door de input van veel mensen na de lancering van de eerste Instagram top 100, hebben wij nu veel nieuwe en leuke accounts toe kunnen voegen en wordt de lijst steeds beter! We zoeken zelf voortdurend naar leuke nieuwe 010-accounts maar hopen ook dat iedereen ons input blijft geven. Dat helpt enorm om deze Rotterdamse Instagram Top 100 up-to-date te houden.”