Dagboek

Hoeveel connecties heb jij inmiddels binnen LinkedIn? Bij mij zijn het er door de jaren heen een kleine duizend geworden….. Lukt het jou om snel de juiste mensen te vinden? Of een bepaalde groep te selecteren. En heb jij ook dat je soms weet wie je zoekt maar niet meer op zijn of haar naam kunt komen?

Je kunt gebruik maken van de filters die LinkedIn standaard biedt maar soms is dat niet voldoende. Als je dit slimmer wilt aanpakken kun je aan jouw connecties extra tags toevoegen. LinkedIn geeft zelf al een aantal standaard tags (collega, klasgenoot, groepslid, vriend, etc.) Die kun je zelf overigens aanpassen. Maar je kunt ook jouw connecties voorzien van een of meer eigen labels waardoor je gemakkelijker kan zoeken en selecties kan maken. Je kunt zoveel criteria voor labels bedenken als je wilt en die op jouw eigen manier categoriseren.

LinkedIn taggen

In mijn specifieke situatie heb ik flink wat contacten binnen de ICT-branche en een aantal binnen de sport & evenementen branche. Daar communiceer ik over geheel verschillende onderwerpen mee. Ik heb daarom tags toegevoegd, zodat ik snel de juiste selectie kan maken en niet m’n hele lijst connecties langs moet om de juiste contacten te vinden.

LinkedIn tags