Dagboek

Nu we met zijn allen niet alleen zoveel mogelijk thuisblijven en thuiswerken, maar we waarschijnlijk de komende tijd ’s avonds binnen moeten blijven, heb je misschien wel behoefte aan iets anders dan weer een Netflix serie of een potje Scrabble. Wat denk je van het luisteren, en misschien wel volgen, van een podcast?

Podcasts worden steeds populairder en daar spelen bekende Nederlanders dan ook handig op in. Een beetje BN’er heeft een eigen podcast, de onderwerpen variëren van het praten over boeken, het interviewen van mede BN’ers of een ‘radio’ versie van hun eigen televisie show.

Ik heb de 5 leukste podcasts voor je uitgezocht, voor weer eens een ander avondje op de bank!

De week van Peter Heerschop
De podcast van cabaretier, acteur en schrijver Peter Heerschop is de ideale podcast voor als je niet van lange verhalen houdt. Zijn podcast zijn eigenlijk de wekelijkse column die hij heeft in de ochtendshow van radio 538, ideaal voor als je de ochtendshow niet kan volgen en je toch de column niet wil missen! De lengte van de podcasts varieert een beetje, maar over het algemeen is het niet langer dan zo’n 15 minuten.

30 MINUTEN RAUW – Ruud de Wild
Radiomaker Ruud de Wild ontvangt voor zijn podcast gasten die door hem ‘ondervraagd’ worden. Er wordt een timer van 30 minuten gezet en in die 30 minuten worden de vragen afgevuurd en dat kan nogal ‘rauw’ zijn, vandaar de titel. Ruud heeft gasten als Glennis Grace en Edwin Evers in zijn podcast gehad.

Bij Andy in de Auto – Andy van der Meijde
Zoals de titel al doet vermoeden: de podcast van Andy van der Meijde wordt opgenomen in zijn auto. In elke aflevering stapt er een gast in, dat kan een voetballer, een influencer of een bekende Nederlander zijn, waar Andy dan een stukje mee gaat rijden en ondertussen kletsen ze wat af.

 

EFFE RELATIVEREN – Kaj Gorgels
De podcast van televisiepresentator Kaj Gorgels heeft geen echt thema. Hij praat met gasten over van alles en nog wat, en de gasten komen ook uit allerlei verschillende takken van sport en beroep. Misschien is niet elke aflevering jouw smaak, maar hij heeft zoveel verschillende gasten en onderwerpen dat er vast wel eentje tussen zit die je leuk vindt!

 

De Zelfhulpboekenclub – Stijn van Vliet en Jasper Demolin
De mannen van  Streetlab hebben podcast over boeken, ook al lezen ze eigenlijk nooit. Nu ze wat ouder aan het worden zijn hebben ze vragen over het leven en gaan ze op zoek naar antwoorden in zelfhulpboeken, die ze uit de boekenkast van moeders hebben gehaald. Een podcast voor hen die niet van lezen houden, maar liever luisteren naar Stijn en Jasper die de boeken wel hebben gelezen en deze  bespreken met een gast!

 

 

En  tot slot doe ik er ook stiekem een nummer 6 bij, onze eigen Social Media Podcast! Elke maand praten Anita en Caroline je bij met de laatste nieuwtjes, tips en trucs over alle social media kanalen!