Dagboek

Video is de meest bekeken content op alle social media platforms, de tijd van lappen tekst – al dan niet met foto – is zo’n beetje voorbij. Maar wat post je waar? En nog belangrijker: wát wil je bereiken met je videos en hoe werkt dat eigenlijk? Moet je alles altijd op YouTube zetten of op Facebook?

Hieronder een paar feiten en cijfers op een rijtje, die je kunnen helpen met kiezen.

  • Wil je het allergrootste bereik, dan ben je op Facebook aangewezen, het bereik op dit socialmedia kanaal is enorm. Voor merken in sportkleding, consumenten electronica en luxe artikelen is YouTube weer veel beter, voor deze branches is het organische bereik op YouTube beter dan op Facebook.
  • Als het gaat om engagement op videos, dan is Instagram de beste keus! In het eerste kwartaal van 2017 had het gemiddelde merk 18,8 miljoen views op Facebook, in vergelijking met 14,8 miljoen op YouTube en 5,2 miljoen op Instagram. Echter, de video engagement op Instagram is 16 procent, vele malen hoger dan de 1,5 procent op Facebook en de 0,3 procent op YouTube!

Kortom, je moet eerst bepalen wat je wilt. Bereik en views of is engagement belangrijker? Natuurlijk hoef je niet te kiezen en kun je je videos altijd posten op alle kanalen! Realiseer je alleen dat er dus verschillen zijn in het eindresultaat.

De SocialMediaMonteur kan je altijd helpen/adviseren met het editen en posten van jouw (video)content op de verschillende social media netwerken, dus mocht je er niet helemaal zeker van zijn, neem gerust contact met mij op!

 

Bron: L2 Intelligence Report Video 2017 (https://www.l2inc.com/research/video-2017)