Dagboek

Toen YouTube twaalf jaar geleden werd gelanceerd, bestond het uit één website waarop één video-indeling werd ondersteund: 320 x 240 pixels met een beeldverhouding van 4:3. Ondertussen kun je op YouTube video’s bekijken in SD, HD, 4K, 360° en 3D maar ook live video’s, op vrijwel elk apparaat met een internetverbinding. Van desktops tot telefoons, tablets, televisies, gameconsoles en zelfs VR-headsets.

YouTube heeft de afgelopen tijd hard gewerkt aan de nodige veranderingen en verbeteringen. Niet alleen hebben zij het logo opgefrist – maar er is ook een aantal updates in de mobiele app doorgevoerd.

Updates waar we eigenlijk al een tijdje op zaten te wachten en die we graag voor je op een rijtje zetten:

  • De navigatie tabbladen zijn naar de onderkant verhuisd, zodat je deze makkelijker met je duim kunt bedienen. Er zijn ook twee nieuwe tabbladen bijgekomen: ‘Bibliotheek’(daarin vind je jouw uploads, playlists en geschiedenis) en ‘Activiteit’ (de optie om videos met vrienden te delen).
  • Tikken en vegen: Niet helemaal nieuw, het werd al eerder geïntroduceerd in de app, maar je kunt door te dubbelklikken op links of rechts van het scherm, de video 10 seconden terug of vooruit laten spelen. Binnenkort wordt het ook mogelijk om te vegen (of swipen) naar de volgende of vorige video.
  • Kijken op je eigen tempo: op desktops kun je al langer de afspeelsnelheid van video’s zelf aanpassen, nu kan dat ook in de app. Klik op de drie puntjes rechtsbovenin het scherm, en kies voor afspeelsnelheid, zo kun je het filmpje vertragen of versnellen!

  • Aanpassing van de player aan het videoformaat: Binnenkort verandert de YouTube-speler automatisch van vorm op basis van het beeldformaat, bijvoorbeeld verticaal, vierkant of horizontaal. Je ziet video’s dus altijd op de best mogelijke manier; bijvoorbeeld verticale video’s zonder dat je zwarte balken aan de zijkanten ziet!
  • Browsen en ontdekken tijdens het kijken: door een swipe onderaan het scherm, krijg je een lijst aanbevolen video’s te zien terwijl je video’s bekijkt op een volledig scherm. Met een zelfde veeg/swipe verberg je deze weer.

 

Mooie updates, toch?

Bezig met YouTube voor je merk of bedrijf? Download hier mijn gratis Guidelines voor YouTube! 

Of wil je je YouTube kanaal goed ingericht hebben? Cross-mediaal verbonden en klaar om abonnees te werven? Ik regel het graag voor je!