Dagboekverboden hashtags

Wat hebben Beyoncé, Snapchat en skateboarding met elkaar te maken? Dit zijn allemaal verboden hashtags op Instagram. Wait, what? Welkom in de geheime wereld van banned hashtags!

 

Wat zijn banned hashtags?

Banned hashtags – of verboden hashtags – zijn hashtags die door Instagram zijn bestempeld als ongepast, in strijd zijn met de richtlijnen van de gemeenschap, of die verband houden met inhoud die Instagram niet wil promoten of ondersteunen.

Elke post die een banned hashtag bevat wordt verborgen en is dus niet meer zichtbaar, waardoor je bereik en accountgroei een flinke knauw krijgen.

En pas op: Gebruik je te vaak banned hashtags? Dan kan zelfs je account worden verwijderd. 

Tijd om te ontdekken welke hashtags je beter kunt vermijden, voordat je op verboden terrein van Instagram belandt.

 

Welke hashtags zijn verboden?

Instagram houdt ons lekker alert door hun beleid en richtlijnen continu te updaten, dus welke specifieke hashtags verboden zijn veranderd constant.

Helaas zijn de verboden hashtags ook niet allemaal even logisch. Verboden hashtags gaan niet alleen over onfatsoenlijk of expliciet materiaal. Er zitten ook onschuldige hashtags tussen die worden verbannen om andere redenen, zoals een grote hoeveelheid spam.

Instagram maakt ook niet bekend welke hashtags verboden zijn. Wil je checken welke hashtags verboden zijn? Op internet zijn gelukkig handige overzichtslijsten te vinden met de meest voorkomende banned hashtags. Maar wees slim en kies een recente lijst, want banned hashtags veranderen constant.

Een andere handige tip: https://metahashtags.com/banned-hashtags/ vul de hashtags in die je wilt gaan gebruiken in je post en je ziet meteen of er banned hashtags tussen zitten.

 

Wat gebeurt er als je banned hashtags gebruikt?

Het gebruik van verboden hashtags kan verschillende gevolgen hebben.

Sowieso beperkt het de zichtbaarheid van je post. Zit er een banned hashtag in je post? De enige manier waarop die post dan nog zichtbaar is, is wanneer iemand je profiel bezoekt en op de betreffende post te klikken, of als je de post deelt in je stories.

Het kan zo zijn dat andere hashtags in je post ook niet meer werken. Ook is er de kans dat de post die een verboden hashtag bevat wordt verwijderd.

En als je te vaak banned hashtags gebruikt, kan Instagram je account markeren, wat eventueel kan leiden tot een shadowban (een tijdelijke blokkering van je account die jouw bereik beperkt tot alleen je huidige volgers) of zelfs schorsing of verwijdering van je accounts.

 

Voorkomen

Instagram maakt gebruik van geautomatiseerde systemen en menselijke moderatoren om hashtags te controleren en ongepaste inhoud te identificeren. Zorg daarom dat je per post je hashtags afwisselt. Als je in elke post dezelfde 10 hashtags gebruikt, is dat een indicatie voor Instagram dat je mogelijk een spam- of een nepaccount bent.

Gebruik in plaats daarvan verschillende hashtags die rechtstreeks van toepassing zijn op de afbeelding en de inhoud van de caption.

Wil je toch graag een banned hashtag gebruiken? Vaak zijn vergelijkbare alternatieven nog wel te gebruiken. Zo is de hashtag #beautyblogger verboden, maar plak er een s achteraan en er is niks aan het handje. 

 

Hopelijk helpt deze informatie je op weg. Als je nog vragen hebt over verboden hashtags, stuur ons dan gerust een berichtje. We helpen je graag verder!