Dagboek

De afgelopen weken is er weer veel vernieuwd en aangepast op de diverse Social Media netwerken. Goed om weer eens op een rijtje te zetten wat er allemaal veranderd is!

 

Twitter heeft niet stil gezeten. Zo kun je binnenkort ‘stickers’ aan Twitter-pics toevoegen, een nogal lollig extraatje maar groter nieuws was dat zij het algoritme van de tijdlijn hebben aangepast. Je Twitter tijdlijn is niet langer per definitie chronologisch, maar laat tweets die ‘voor jou interessant kunnen zijn’ bovenaan zien. Eigenlijk net zoals Facebook al een tijd werkt.
Wat ze wel hebben aangekondigd, maar toen toch niet hebben doorgezet: het maximaal aantal tekens wordt niet verhoogd, maar blijft gewoon op 140 tekens.

 

Facebook heeft het live-streamen voor iedereen nu open gezet, het was eerst alleen voor beroemdheden, maar nu kunnen ook andere gebruikers live uitzenden (alleen via smartphone).
Facebook trekt de stekker uit het ondersteunen van apps voor Blackberry (geldt ook voor Whatsapp), wat betekent dat Blackberry gebruikers zo tegen het einde van dit jaar niet meer kunnen Whatsappen en Facebooken.

 

Instragram is ook lekker bezig! Deze week start de uitrol van langere videos, voor advertenties, de speeltijd gaat naar 60 seconden en een ander leuk extraatje hiermee is dat je (uitsluitend op iPhone) videos kunt maken met de fotos die je al op de telefoon hebt!
Instagram had ook aangekondigd het algoritme aan te passen (zoals Twitter en Facebook) maar dit stuitte op zoveel verzet dat ze deze beslissing hebben teruggedraaid!

 

Er blijft van alles veranderen, uiteraard hou ik dat voor je in de gaten en deel ik alle nieuwtjes op mijn Facebook-pagina, Twitter én hier in mijn dagboek!