Dagboek

Gisteravond om 19:00 uur was het zover: de persconferentie. De hele dag werd ik gespamd door familie en vrienden met nieuwsartikelen over dat de kappers binnenkort open mogen én het allerbelangrijkste (voor mij dan), dat we vanaf 1 juni weer van een heerlijk wijntje kunnen genieten op het terras. Want ik geef toe, wat mis ik dat. Ik mis het om onbezorgd met mijn vriendinnen op het terras te zitten en gezellig te kletsen over van alles en nog wat. In deze tijd besef je maar weer hoe veel waarde je aan zulke kleine dingen hecht. Maar, ik heb absoluut niks te klagen. Mijn omgeving is gelukkig gezond. En ikzelf ook. Dat is het allerbelangrijkste.

Even na 7’en kwam het verlossende bericht: per 11 mei kunnen de meeste mensen met contactberoepen, als kappers (thank God, het is tijd om mijn corona-coupe vaarwel te zeggen), weer aan de slag en vanaf 1 juni mogen terrassen, cafés, theaters, musea en bioscopen weer open. Even leek het alsof Oranje het WK had gewonnen. Mijn telefoon ontplofte, de buren juichten en ik maakte een vreugde dansje. Zo reageerde Twitterend Nederland op de persconferentie van 6 mei 2020:

 

Rennen!!!

 

Goodbye Coupe Corona

 

“Domme vragen bestaan niet.”

 

Gaan we zeker doen!

 

Queen Irma

 

Alles beter dan de corona-coupe.

 

Snap jij het nog?

 

Joepie!

 

Oeps..

 

En we sluiten af met een prachtige quote van meneer Rutte himself. 

In Jip en Janneke-taal teruglezen wat er tijdens te persconferentie verteld is? De Rijksoverheid heeft hier alles op een rijtje gezet.