Dagboek

Elon Musk, de eigenaar van Twitter, maakte gisteren bekend dat hij het bestaande Twitter-logo gaat vervangen. De karakteristieke blauwe vogel is omgevormd tot de letter X. Op zijn Twitter-account tweette Musk dat we binnenkort afscheid zullen nemen van het vertrouwde Twitter-merk. De officiële verandering werd doorgevoerd op maandagochtend.

Sinds maandagochtend wordt het nieuwe X-logo op de muren van het Twitter-hoofdkantoor geprojecteerd, meldde Linda Yaccarino, de directeur van Twitter. Het officiële Twitter-account draagt nu de naam X, en het logo is ook al op de website aangepast.

 

De voorkeur van Musk voor de letter X is al lang bekend. Al meer dan twintig jaar is de letter X aanwezig bij bedrijven waar Musk bij betrokken is geweest. Zo was X.com de oorspronkelijke naam van de betaaldienst PayPal, die door Musk werd opgericht. Bovendien introduceerde Musk de Model X bij Tesla, en draagt zijn ruimtevaartbedrijf de naam SpaceX. Zelfs zijn zoon heeft de naam X.

Geruchten gaan dat hij een westers alternatief wil ontwikkelen voor het Chinese WeChat, dat in de basis een chatapp is, maar door ruim een miljard Chinezen dagelijks wordt gebruikt voor veel meer.

Met WeChat kunnen gebruikers bijvoorbeeld online winkelen, nieuws lezen, leningen afsluiten, eten bestellen en een taxi bestellen. Verschillende soorten apps zijn aan WeChat gekoppeld, waardoor het een alles-in-één ‘superapp’ vormt.

Yaccarino gaf op zondag in een tweet enkele details over hoe ze verwacht dat X zal werken. Ze tweette dat het bedrijf aangedreven zal worden door kunstmatige intelligentie en zich zal richten op audio, video, berichten en betalingen/bankieren.

Kortom, genoeg veranderingen op komst. Natuurlijk zal dit ook betekenen dat uiteindelijk Twitter iconen op websites moeten worden aangepast.
Wist je dat wij je kunnen helpen met het up-to-date houden van jouw social media kanalen en profielen én het aanpassen van jouw branding en huisstijl?

Neem gerust contact met ons op!