Dagboek

Na heel veel geruchten en speculaties, heeft Twitter nu eindelijk bekendgemaakt dat zij een abonnementsdienst gaan lanceren.
Het heet Twitter Blue en is nu al beschikbaar voor accounts in Canada en Australië. In Europa moeten we er nog even op wachten!

Maar wat is Twitter Blue eigenlijk en wat krijg je ervoor?
In het kort: je betaalt voor je Twitter account een bepaald bedrag per maand en daar krijg je dan speciale opties voor terug.

 

Wanneer een Twitter Blue abonnee een tweet maakt, krijgen ze 30 seconden de tijd om een preview te zien van hoe de Tweet eruit zal zien. Tijdens deze 30 seconden kunnen gebruikers hun tweet nog even controleren op spelling etc. Of misschien nog even goed nadenken ze of ze de tweet wel moeten versturen. Als alles goed is, kunnen ze op publiceren drukken. Zo niet, dan kunnen ze op “Ongedaan maken” drukken en de tweet corrigeren of niet versturen. Overigens, tijdens  die 30 seconden kan niemand behalve de gebruiker de tweet zien.

 

Een andere Twitter Blue functie is de “Reader Mode.” Dit helpt abonnees om lange Twitter threads gemakkelijk te lezen,  het laat de Twitter thread zien als een nieuwsartikel.

 

Er komen ook andere “extraatjes” mee met Twitter Blue, zoals aanpasbare iconen voor de Twitter app van je telefoon en verschillende in-app kleurenthema’s.
En misschien wel het belangrijkste voor influencers met grote aantallen volgers: Twitter Blue abonnees kunnen gebruikmaken van daadwerkelijke klantenondersteuning. Dit alleen al zou voor sommige gebruikers het geld waard kunnen zijn. Iedereen die het ooit geprobeerd heeft bij een probleem of vraag, weet hoe moeilijk het is om met een echt persoon in contact te komen bij de grote social media platforms!


Over de prijs gesproken, Twitter kondigde aan dat Blue in Canada $3.49 CAD zal kosten en $4.49 AUD voor Australische abonnees.
Geen zin om te betalen voor Twitter? Geen enkel probleem! Twitter verzekert gebruikers in zijn Twitter Blue aankondiging dat de basisdienst en al zijn bestaande functies altijd gratis zullen zijn.