Dagboek

Social media platforms blijven met updates en feautures komen. Twitter ook en vernieuwt zelfs zijn interface voor desktopgebruikers! De features die Twitter lanceert in de betatest zijn o.a.: een nieuw ontworpen gebruikersinterface, spraakballonnen, online statusindicators en ice breakers.

Heb jij de nieuwe Twitter interface nog niet? De functionaliteit rolt geleidelijk uit naar alle gebruikers, maar wij vertellen je vast een aantal van de belangrijkste veranderingen.

Nieuwe webinterface 

De grootste wijziging is de overschakeling van drie kolommen naar slechts twee. Dit heeft Twitter gedaan, zodat er aan de linkerkant meer plaats is voor tweets en je minder snel hoeft te scrollen. Verder zijn er kleine visuele aanpassingen om een duidelijker overzicht te geven van wie er betrokken is bij een conversatie.

De kolom met trending topics en volgsuggesties is naar het rechter deel van je scherm verhuisd. Je kunt nu ook aangeven welke content voorkeuren jij als eerste in je tijdlijn wilt zien.  Op de startpagina vind je in het bovenste menu nu ook een quicklink om snel hashtags te zoeken. En als het goed is komen er ook nieuwe emoji features, maar die hebben wij nog niet gezien bij de verschillende twitteraccounts waar wij mee werken.

Spraakballonnen

Naast deze updates komt Twitter ook met spraakballonnen en online statusindicatoren. Dit is een wijziging in de manier waarop tweets worden weergegeven. Deze nieuwe functionaliteit heeft veel weg van een chat app. Op het platform zullen threads er iets anders uitzien. Als je bijvoorbeeld iemand al volgt, krijgen je reacties een ander kleurtje of worden op een andere manier duidelijk aangegeven. Klik op de afbeeldingen hieronder om de functie te bekijken.

Beschikbaarheidsindicator

Een andere update, zoals de beschikbaarheidsindicator (zie afbeelding hieronder), geeft de gebruiker een groen bolletje als deze online is. Volgens Twitter reageer je sneller op Tweets of begin je een gesprek als iemand online is. Dat is in theorie ook, maar kun je dat van iemand verwachten?

 


Ice Breakers

Twitter wil het je makkelijker maken om een conversatie te starten, met de “ice breaker’ tweets. Er komen standaard conversatiestarters en je kunt zelf ice breakers plaatsen, zodat anderen erop kunnen reageren. Daarbij is er een extra functie om tags aan je tweets te koppelen waarnaar je refereert, zoals een tv-programma.

Dit zijn veel spannende veranderingen, maar waar blijft nou toch die edit-knop?