Dagboeksocial media monteur twitter dont add me en edit functie

“Hoe zeg je ‘Don’t @ me,’ zonder te zeggen ‘Don’t @ me’ tweette Twitter “We experimenteren met Unmentioning: een manier om je te helpen je rust te bewaren en jezelf te verwijderen uit gesprekken. De functie is voor sommigen van jullie nu beschikbaar.”

 

 Waar gaat dit over?

Twitter laat een nieuwe functie testen door een select groepje gebruikers. Zij krijgen de optie om “dit gesprek te verlaten”.  Dit houdt in dat zij worden ont-tagged van tweets van andere mensen waarin zij met hun Twitter handle (zoals : @somemonteur) worden genoemd. Voor zover bekend betekent het niet dat de handle helemaal verdwijnt uit de Tweets, maar de link wordt verbroken en werkt niet meer. Het komt er eigenlijk op neer dat je een gesprek verlaat, net zoals je bijvoorbeeld uit een WhatsApp groep stap: je krijgt er geen notificaties meer van.  
Dit zal vooral fijn zijn voor bekende Twitteraars die in van alles en nog wat getagged/gementioned worden.  Of de optie er ook komt voor de minder bekende accounts is nog niet bekend.

Tikfoutje?

Een ander nieuwtje van Twitter is, dat zij (eindelijk!) bezig zijn met het testen van een edit-functie; de mogelijkheid om je Tweet na plaatsing alsnogaan te passen. Kan heel prettig zijn om tikfoutjes te corrigeren! Overigens meldde Twitter wel even heel subtiel, dat dit niets te maken had met een poll. Hiermee verwijzen zij naar Tweets van Elon Musk, die heel graag wil dat hij zijn Tweets kan editen afgezien van het nieuws dat het Twitter wil kopen. Maar dat laatste is weer een heel ander verhaal!

Wij kijken uit naar de nieuwe opties, het editen en ont-taggen, en houden dit natuurlijk voor je in de gaten!

 

Hulp nodig bij het Tweeten of het bijhouden van jouw zakelijke Twitter account? Neem gerust contact met ons op!