DagboekTwitter logo

Met Twitter Cards kan je foto’s, video’s en andere media toevoegen aan je tweet zodat er meer op geklikt wordt en Twitter meer verkeer naar je website genereert. En door een stukje HTML code toe te voegen aan je website, wordt aan tweets van gebruikers die jouw url noemen een “Card” toegevoegd die zichtbaar is bij al hun volgers.

De onderstaande tweet geeft een “Player card” weer. Deze verschijnt onder de 140 karakters.

Twitter Player C 

Met de verschillende Twitter Cards verbeter je de beleving van jouw product of merk bij je Twitter volgers op mobiel en PC:

  • De ‘Summary card’ is de standaard Card die je kunt gebruiken voor veel verschillende soorten webcontent, van een blog en nieuwsartikelen tot producten en restaurants. Deze kaart geeft de kijker d.m.v. een titel, omschrijving en thumbnail een preview van de content op de website.
  • De ‘Summary card with large image’ is hetzelfde als bovenstaande alleen nu met een grote afbeelding.
  • De ‘Photo Card’ voegt automatisch een foto van je gedeelde link toe.
  • De ‘Gallery card’ laat een collectie van 4 foto’s zien onder je tweet.
  • De ‘App card’ is een mooie manier om jouw app te promoten via Twitter doordat je app direct gedownload wordt zorgt de App card voor meer installaties van jouw app. In de App card verschijnen naam, omschrijving, foto/icoon, de highlights, de rating en de prijs van jouw app.
  • De ‘Player card’ geeft een video of audiostream weer in Twitter. Zo kun je zelfs muziek aan je tweet toevoegen.
  • De ‘Product card’ geeft productinformatie van jouw producten via Twitter. 
Je producten zijn direct zichtbaar middels een foto, een omschrijving en 2 andere details van jouw product. Dit alles naast de normale 140 tekens.

Lead Generation Cards’ integreren met Mailchimp . Mailchimp en Twitter hebben een koppeling gemaakt om direct vanuit Twitter met 2 klikken te kunnen registeren voor jouw nieuwsbrief. Zo is het mogelijk om direct in te schrijven voor jouw nieuwsbrief en de inschrijving te koppelen aan jouw gekozen lijst in Mailchimp.

twitter-website-card

Twitter Cards integreert heel goed met het populaire CMS systemen als WordPress, Blogger en Tumblr.

De Photo card, Player card en Summary card zijn gratis. De zogeheten Product cards, Lead generation cards en App cards zijn alleen via Twitter Ads te verkrijgen en zijn betaalde functies.

Wil jij ervaren hoe Twitter Cards jouw traffic vergroten? Wij helpen je graag met de inrichting van je Twitter Cards en de bijbehorende analytics.