Dagboek

Het is december en dat betekent dat de bekende lijstjes over het afgelopen jaar weer verschijnen. Wij starten met de top tien van populairste hashtags en tweets op Twitter!
Waar hebben we met zijn allen over getweet en welke # gebruikten we daarbij? Niet verrassend, op nummer 1 staat #coronavirus (en alle varianten die daar op mogelijk zijn), gevolgd door #blacklivesmatter en #persconferentie.

Zo ziet de top 10 van meest gebruikte hashtags op Twitter in Nederland eruit:

1. #coronavirus en alle varianten daarop
2. #blacklivesmatter
3. #persconferentie
4. #trump
5. #lockdown
6. #dtv
7. #jinek
8. #blijfthuis
9. #op1
10. #rutte

En dan zijn er nog de meest gelikete Tweets, altijd goed voor een ‘oh jaa….die!’ momentje zo aan het einde van jaar. Hieronder de top 3 van Nederlandse Tweets in 2020

De Tweet met de meeste likes in het afgelopen jaar is van Max Verstappen. Max tweette op 5 juli waarom hij niet zou knielen tijdens het volkslied dat voor de Grand Prix van Oostenrijk werd gespeeld. Zijn Tweet kreeg meer dan 67.000 likes.

Het bericht op Twitter van shorttrackster Suzanne Schulting, op 10 juli, over het overlijden van haar teamgenote Lara van Ruijven kreeg ruim 15.000 likes

Op nummer 3 staat een Tweet van verpleegkundige Don Roelofsen op 21 september. Hij nodigde in zijn tweet de deelnemers aan de coronaprotestactie #ikdoenietmeermee uit op de intensive care. De Tweet kreeg 14.000 likes.