DagboekFacebook logo

Sommige functies in Facebook zijn niet bij iedereen bekend. Wij helpen je graag alle mogelijkheden uit Facebook te halen. Kende jij deze functie bijvoorbeeld al? Met de gratis target optie van Facebook berichten is het mogelijk om berichten bijvoorbeeld alleen naar jouw Nederlandstalige Facebook-fans te sturen, of naar al je likes in Rotterdam.

Facebook targeting

Hoe werkt het?

In de (bedrijfs)pagina settings van Facebook (General of Algemeen) bevindt zich een optie: Targeting and Privacy for Posts. Deze optie staat standaard uit. Als je deze optie aanklikt, verschijnt er een extra mogelijkheid bij het plaatsen van berichten.

Hier kunnen je berichten een target meegeven, bijv. op alleen mannen of alleen vrouwen, relatie status, leeftijd, taal, etc. Voor internationale bedrijven die werken vanuit 1 Facebook bedrijfspagina kan de optie om te targetten op taal erg gemakkelijk zijn.

Is het jou gelukt om deze functie in te schakelen? Of heb je hulp nodig van de SocialMediaMonteur om nog meer uit jouw Facebook pagina te halen? Ik help je graag!