Voor jou gevonden!

De klassieker “Twee Motten” van Tom Manders, bekend als zijn alter ego Dorus eind jaren vijftig, staat na 66 jaar plotseling weer in de schijnwerpers. Dit komt door de recente populariteit onder jongeren die het nummer gebruiken in TikTok-video’s.

De hernieuwde populariteit van “Twee Motten” zie je ook terug in de cijfers op Spotify. Het nummer maakte eerder deze week zijn entree in de lijst van de tweehonderd meest gestreamde nummers in Nederland en heeft sindsdien dagelijks meer luisteraars aangetrokken. Op zaterdag klom het liedje naar de 43e positie, met meer dan 64.000 streams. Tom Manders, die in 1972 overleed, nam “Twee Motten” samen met organist Cor Steyn op voor zijn programma De Showboat. Door de jaren heen is het nummer uitgegroeid tot een klassieker en heeft het lange tijd genoteerd gestaan in de NPO Radio 2 Top 2000.

@joeyburnet Replying to @Daan hoeveel motten tellen jullie op het scherm?🪰🧏🏾‍♂️ | Part 1 #fyp #vjp #viral #pollepelgang #joeyburnet ♬ original sound – JoeyBurnet
@norathart_ Wij zijn de 2 motten in jou jaszak 😝 #viral #fypシ #nl #tweemotten ♬ Twee motten – JoeyBurnet

“Twee Motten” is toegevoegd aan de groeiende lijst van oude hits die, mede dankzij TikTok, opnieuw in de belangstelling staan. Eerder hebben hits van Doe Maar, zoals “Smoorverliefd” en “Belle Hélène”, gescoord op de app. Ook songfestivalwinnaar Duncan Laurence klom met zijn hit “Arcade” dankzij TikTok weer naar de top van (internationale) hitlijsten. Deze trend geldt eveneens voor buitenlandse nummers, waaronder “Dreams” van Fleetwood Mac, “Mockingbird” van Eminem en “Rasputin” van Boney M.

@jack_shore Replying to @nielsonmusic smoorverliefd #dutch #jackshore ♬ original sound – Jack Shore

En welja, hier ook nog even het hele “Twee Motten’ liedje!

Voor jou gevonden op AD.nl