Dagboek

X-concurrent Threads is eindelijk bij ons beschikbaar! 🎉 Meta’s nieuwe sociale netwerk Threads was al bijna een half jaar bruikbaar in de Verenigde Staten. Inmiddels hebben ongeveer 140 miljoen mensen een account bij de dienst.

Threads laat je korte tekstberichten plaatsen, waar andere gebruikers op kunnen reageren of deze kunnen delen. 

 

📝 Wat heeft Threads in petto?

  • Post berichten van maximaal 500 tekens (meer dan X’s 280!)
  • Plaats foto’s of video’s van maximaal vijf minuten
  • Like en repost berichten

Het is nog niet mogelijk om privé berichten te versturen naar andere gebruikers, maar wie weet wat de toekomst brengt? 🚀

Let trouwens op de standaard ingeschakelde functie waarbij de Threads die je stuurt automatisch gedeeld worden op Facebook en Instagram. Dit zet je uit via ‘Berichten voorstellen op andere apps’ bij je privacysetting in de app.

 

Account aanmaken 

Via je Instagram-account maak je super makkelijk een Threads account aan. En relax, deze keer zit je er niet meer voor altijd aan vast 😉

Eerst kon je namelijk een Threads-account niet verwijderen zonder ook je Instagram-profiel op te zeggen. Dit is inmiddels verholpen: Je Threads-account staat nu los van je Instagram-account, hoewel de twee nog wel steeds veel met elkaar te maken hebben.

Onder andere je gebruikersnaam en profielfoto worden gesynchroniseerd met je Instagram-account. Daarnaast kun je ook jouw volgers meenemen.

 

Dus, Threads of toch X (Twitter)? 🤔 De keuze is aan jou! Mocht je Threads een kans geven, zien we je dan daar