Dagboek

Ik zie regelmatig Facebook bedrijfspagina’s die een leuk bericht posten maar er niemand in taggen. Door te taggen komt je bericht beter onder de aandacht. Dat moest toch eens uitgelegd worden, vond ik. Daarom leg ik hier stap voor stap uit hoe je mensen kunt taggen in je berichten op je Facebook bedrijfspagina. Het is heel simpel. Laten we aan de slag gaan!

 1. Meld je aan op jouw Facebook-profiel en ga naar je Facebook bedrijfspagina. Schrijf een statusbericht en klik op het menubalkje naast ‘plaatsen’.
 2. Je ziet dan ‘Bericht plannen’- kies een tijdstip uit en klik op ‘plannen’.
  TagFB1
 3. De ingeplande post is, op deze manier op je pagina te zien (dit is alleen zichtbaar voor jou en andere admins).
  TagFB2
 4. Ga via je persoonlijke pagina opnieuw naar je bedrijfspagina.

TagFB3
Je ziet aan de rechtkant weer dat menubalkje waar je kunt instellen of je je eigen profiel gebruikt of je bedrijfspagina. Kies je persoonlijke pagina.

TagFB4

 1. Ga nu naar je geplande bericht, die zie je eronder. En klik op ‘Bericht bekijken’. Je komt op een andere pagina waar je opnieuw een menubalkje kunt openen. Kies voor de optie ‘Bewerken’.TagFB5
 2. Bewerk je bericht door een @ plaatsen voor de namen van de personen die je wilt taggen. Let op: Dit kan alleen bij de personen waar jij met je persoonlijke Facebook account bevriend mee bent!
  TagFB6
 3. Nu ziet je bericht er als volgt uit!

TagFB7

Dit moet je vast een heel eind op weg helpen. En mocht je alsnog vragen hebben, schroom niet om contact met ons op te nemen!