DagboekSXSW

Op Facebook en Twitter hebben we al regelmatig gepost over SXSW2017 en hoe ontzettend veel zin wij hierin hebben. Maar wat is SXSW eigenlijk?

 

In het kort
South by Southwest, zoals de volledige naam luidt, begon in 1987 als een muziekfestival. De naam is een speelse variant op Hitchcocks “North by Northwest. Het festival vindt altijd plaats in Austin (Texas) in maart en werd 1994 aangevuld met een film- en multimedia festival.
In 1995 werd multimedia een eigen festival binnen SXSW, wat vervolgens in 1999 werd omgedoopt tot SXSW Interactive.
SXSW is het grootste festival in zijn soort en trekt jaarlijks tienduizenden deelnemers en bezoekers.

Net als in 2014, 2015 en 2016, gaan Anita Lussenburg en Anne Marie Hazenberg, ook dit jaar voor de SocialMediaMonteur, naar SXSW Interactive. De voorbereidingen hiervoor zijn al in volle gang!

 

Waarom gaan wij hierheen?
SXSW Interactive is dé plek om de laatste trends, gadgets en ontwikkelingen te zien en mee te maken in ons vakgebied. Zo is bijvoorbeeld Twitter ooit gepresenteerd op SXSW en werd in 2007 Foursquare gelanceerd tijdens een sessie.
SXSW Interactive is voor ons wat Haute Couture Modeshows zijn voor kledingwinkels: je ziet er de allerlaatste trends en ideeën en die zijn misschien niet allemaal bruikbaar in het dagelijks leven, maar zijn wel de basis om verder mee te kunnen werken.

Op het gebied van social media gebeurt continu ontzettend veel en op SXSW krijgen wij een kijkje in de toekomst, wat we dan vervolgens terug in Nederland kunnen omzetten in toepassingen en strategieën voor onze klanten. Zo blijven wij up-to-date en lopen we niet achter de feiten aan. We kiezen uit duizenden keynotes, workshops, panel discussies en presentaties  de meest relevante onderwerpen en de meest inspirerende sprekers. We doen natuurlijk verslag via onze social media kanalen met vlogs en blogs.

 

Volg onze advonturen!
SXSW2017 is dit jaar van 10 -17 Maart en uiteraard houden wij je op de hoogte via Social Media, middels onze eigen hashtag: #SXSW010. Dat kan het hele jaar trouwens, niet alleen tijdens het festival.
Ons eigen event, #SXSW010, waarin wij onze ervaringen delen, zal in op 11 april  plaatsvinden, aanmelden kan binnenkort via onze website.