Dagboek

Twitter werkt aan een nieuwe functie: de ‘Super Follows’.

Super Follows geeft Twitteraars die eigen content maken op deze manier de kans om betaald te worden door hun fans. Een Twitter account kan dan bijvoorbeeld 5 of 10 euro per maand vragen, in ruil voor toegang tot een nieuwsbrief of een speciale community.
Het systeem lijkt erg veel op Patreon, een platform waar fans hun favoriete contentmakers maandelijks betalen in ruil voor toegang tot extra’s.

Het is nog niet duidelijk of Twitter hiervoor commisie gaat rekenen en hoeveel dat zal worden, maar de verwachting is dat dit er wel bij zal horen.

Behalve de Super Follows komen er waarschijnlijk ook Twitter-communities, zoiets als de bekende Facebook-groepen; Twitteraars kunnen lid worden van een groep om meer tweets te zien over onderwerpen die ze interessant vinden.

Twitter is overigens op meerdere manieren op zoek naar de mogelijkheden om Twitteraars (en zichzelf) geld te laten verdienen. Zo zou er momenteel ook gekeken worden naar een soort Twitter-abonnement.  Betalende Twitteraars kunnen dan bijvoorbeeld hun profiel op een speciale manier aanpassen. 

Het is nog niet bekend wanneer Twitter de nieuwe functies daadwerkelijk gaat invoeren.

Natuurlijk houden wij het voor je in de gaten en berichten we zodra er meer nieuws is!