Dagboek

Stage lopen tijden corona is dat wel mogelijk? Mijn naam is Lisa en ik heb de afgelopen periode mijn stage gevolgd bij SocialMediaMonteur. Ik volg de Engelstalige event marketing opleiding bij het Albeda college.

In het begin was het lastig om een stageplaats te vinden omdat bedrijven te weinig werk zouden hebben tijdens deze periode. Ik ben dan ook lang bezig geweest met het vinden van een stage, maar gelukkig heeft SocialMediaMonteur mij aangenomen en me deze perfecte kans gegeven. Door corona heb ik deze stage periode thuis moeten werken. Dit klink natuurlijk vreemd, omdat je juist tijdens je stage werkervaring op moet doen. Het tegen deel is bewezen. Ik heb thuis bijna net zoveel ervaring opgedaan als ik normaal zou doen op het kantoor.

Het werk dat gedaan moet worden bij de SocialMediaMonteur kan namelijk allemaal via de computer of telefoon. Tijdens de verschillende online meetings ben ik van alles te weten gekomen. In deze meetings heb ik veel geleerd en ervaring op gedaan met social media, via Skype, Zoom of Teams vergaderden we maar hebben de monteurs mij ook van alles laten zien. Het stellen van vragen is altijd mogelijk en hierop krijg je dan ook snel antwoord in de online meeting of via mail of whatsapp. Het is dus niet het geval dat je er helemaal alleen voor staat.

Ik heb filmpjes gemaakt, meegekeken hoe een groot wereldwijd online congres werd georganiseerd, veel over de verschillende social media kanalen geleerd en nog veel meer. Bij SocialMediaMonteur heb ik zeker veel werkervaring op gedaan. Ik heb mij ook zeker vermaakt de afgelopen periode en ik ben blij dat ik deze kans heb gekregen.