Dagboek

Enige tijd geleden werd onze monteur benaderd door de medewerkers van Sportfondsen Sportservicepunt Leiderdorp. Facebook had een pagina geblokkeerd omdat deze persoonlijke pagina was gebruikt als zakelijke pagina. Ook waren er wel 3 verschillende Facebook pagina’s, zowel persoonlijke als bedrijfspagina’s. Niet fijn als je Facebook juist strategisch wilt gaan inzetten om de inwoners van Leiderdorp en omgeving aan het sporten te krijgen.

 

De SocialMediaMonteur is aan de slag gegaan en heeft met de hulp van Facebook en nog een zoektocht binnen Sportservicepunt Leiderdorp de inloggegevens van de verschillende accounts terug kunnen vinden. De drie Facebook pagina’s zijn samengevoegd tot een goed ingerichte bedrijfspagina. Daarna hebben we Sportservicepunt Leiderdorp op weg geholpen met een handige contentkalender, ritme en regelmaat in de postings en groei van de community met relevante likes. Een goede basis om veel sportnieuws te delen.

 

“Wij hebben een ontzettend sportieve regio waar van alles gebeurt. Dat willen we graag delen met onze inwoners en we vinden het ook super leuk als zij ons en elkaar van hun sportieve ervaringen via ons Facebook platform op de hoogte houden,” zegt Giulietta Zanda van Sportservicepunt Leiderdorp. “Facebook is voor ons echt een super geschikt platform om met de inwoners en sportaanbieders van Leiderdorp in contact te komen. Maar onze pagina’s waren niet goed te vinden en niet goed ingericht, dan kun je er nog niks mee. Nu is alles netjes opgeruimd en hebben we een mooie start gemaakt. Voor ons werkt dit veel fijner en, veel belangrijker, voor onze bewoners is het sportnieuws nu heel goed vindbaar.“