Dagboek

Ken je dat? Die herinneringen op Facebook van een berichtje dat je 10 jaar geleden hebt geplaatst? Gênant! Snel verwijderen. Bij het verwijderen kom je alleen nog véél meer oude berichtjes tegen. In de laatste jaren heb je al flink wat gedeeld. Eén voor één verwijderen neemt veel tijd in beslag. Wij geven je een aantal tips hoe je binnen no time je oude berichtjes kunt verwijderen. 

Facebook

Open Facebook op je computer en klik rechtsboven op je profielfoto. Klik vervolgens op ‘Instellingen en privacy’ en daarna op ‘Activiteitenlogboek’. Links zie je de knop ‘Je berichten’ staan. Klik hierop en je ziet alle berichten die je ooit hebt geplaatst. Vink de berichten aan die je wilt verwijderen en klik vervolgens op ‘Naar prullenbak verplaatsen’. Ta dá! Je profiel ziet er weer netjes uit.

Instagram

Open de Instagram app, klik op de drie horizontale strepen rechtsboven en klik vervolgens op ‘Je activiteit’. Hier klik je op ‘Foto’s en video’s’ en vervolgens op ‘Berichten’. Hier kun je de berichten selecteren van oudste naar nieuwste. Klik rechtsboven op ‘Selecteren’ en vink de berichten aan die je wilt verwijderen.

Twitter

Op Twitter zelf kun je helaas niet meerdere tweets tegelijk verwijderen. Wel zijn er een aantal tools gemaakt door externe partijen om meerdere tweets tegelijk te verwijderen. Met bijvoorbeeld TweetDelete is het mogelijk om tot wel 3200 tweets tegelijk te verwijderen.

Let wel op! Verwijder niet al te fanatiek. De meeste social media-kanalen hebben ook een optie om de post te archiveren of onzichtbaar te maken. Hiermee kun je het bericht altijd nog terughalen en behoud je de statistieken.

We hopen dat je met deze handleiding je social media-kanalen weer helemaal op orde hebt kunnen krijgen. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze monteurs. Wij helpen je graag verder!