Dagboekevent reporting

Als SocialMediaMonteur zit ik natuurlijk vaak achter mijn laptop te werken aan leuke content voor diverse opdrachtgevers. Maar behalve het schrijven en plaatsen van berichten op social media, ben ik ook regelmatig aan de slag als Social Media Event Reporter.

Wat is dat precies?

De naam zegt het misschien al: als Social Media Event Reporter doe ik op social media live verslag van een evenement. Dit kan een conferentie zijn, een feestelijke opening, een introductie van een nieuw product etc.
Omdat bedrijven en organisaties meestal zelf heel druk zijn met het evenement en hun gasten, is het een uitkomst om het posten op social media op die dag uit handen te geven aan iemand die met niets ander bezig is dan juist dát.

Denk hierbij aan het Tweeten tijdens de opening, de presentaties van Keynote sprekers inclusief foto’s en quotes. Maar ook  het maken van Instagram stories, Instagram posts en berichten op Facebook en LinkedIn.

Als Event Reporter heb ik ondertussen een aantal jaren ervaring opgedaan bij uiteenlopende evenementen;  van boek presentaties, paardensport evenementen tot conferenties in de hardware en IT industrie. Daardoor weet ik waar ik op moet letten, wat de doelgroep interessant vindt en natuurlijk: wat de opdrachtgever verwacht!

Ter plaatse of op afstand

Soms gebeurt het dat ik niet zelf ter plaatse ben, bijvoorbeeld voor een event in Amerika of Singapore, maar dankzij het internet is dat helemaal geen probleem. Het maken van een goede planning en nog belangrijker: duidelijke afspraken, zorgen voor een vlekkeloos verslag op Twitter, Facebook, Instagram en LinkedIn zonder dat men beseft dat diegene die de berichten schrijft en plaatst helemaal niet vooraan bij het podium staat!

Als het ook maar enigszins mogelijk is, ben ik er wel zelf bij. Zo was ik afgelopen juni, samen met Anita Lussenburg, in Lissabon Portugal om daar verslag te doen van de EMEA Summit 2019 van het GTDC.  

Nadat ik het event in de voorafgaande periode via alle kanalen onder de aandacht heb gebracht van de ICT channel community zodat iedereen wist dat het evenement eraan kwam reisde ik af naar Lissabon. Tijdens deze conferentie verzorgde ik de live tweets en de posts op LinkedIn. Natuurlijk met mentions en hashtag zodat iedereen het gemakkelijk mee online mee kan beleven. Ook maakten wij foto’s en video’s van alle sprekers, workshops, sessies en de algehele sfeer voor een ‘aftermovie’ die wij na het evenement hebben gemaakt voor gebruik op YouTube en social media.

De foto’s en video’s worden ook de rest van het jaar gebruikt als social media- en marketing materiaal.

Kortom, als Social Media Event Reporter nemen wij alles met betrekking tot social media uit handen van de event organisatie. Van de voorbereiding, het aanmaken van events op Facebook, de aankondigingen op Twitter, LinkedIn en Instagram, het live verslag van het evenement zelf,  tot en met de napret met bijvoorbeeld aftermovies!


Superleuke opdrachten die ik altijd met heel veel plezier uitvoer, of het nou gewoon in Nederland achter de laptop is, ter plaatse of op kantoor, of indien nodig in het buitenland!

Heb jij ook behoefte aan een Social Media Event Reporter voor jouw event? Neem dan gerust contact met ons op!