Dagboek

LinkedIn bevat inmiddels er meer dan 330 miljoen profielen, 2 miljoen banen, 3 miljoen bedrijfspagina’s en bijna 20 miljoen slideshares en geplaatste berichten. Als je echter tot voor kort iets in LinkedIn zocht was het soms lastig om de juiste informatie te vinden.

LinkedIn heeft echter hard gewerkt om z’n zoekmachine aan te passen. Zodat jij gemakkelijker en sneller kunt zoeken. Hoeveel sneller? LinkedIn zegt dat elke dag dat LinkedIn gebruikers hun nieuwe zoekmachine gebruiken, ze tezamen meer dan een jaar cumulatieve zoektijd besparen. Dat betekent dat jij sneller je droombaan of het bedrijf te zoeken waar je in geinteresseerd bent vindt of te sneller in contact bent met een collega of die industriële expert die je kan helpen bij een project.

 

Welke wijzigingen heeft LinkedIn onlangs doorgevoerd:

LinkedIn searchPersonen vinden:

Je weet vaak wel precies wie of wat je zoekt op LinkedIn maar niet altijd de exacte naam of correcte spelling van het bedrijf of de persoon waar je naar op zoek bent. Kristin, Kirsten, Krysten of toch Krystin? LinkedIn helpt je nu bij het vinden van de juiste persoon door te kijken welke connecties het beste passen bij jouw connecties, interesses, bedrijven of groepen.

 

Vind mensen die buiten jouw directe contacten liggen

Tot op heden was het alleen voor Premium LinkedIn leden mogelijk om te zoeken naar connecties buiten de directe eigen reeks. Vanaf heden is het mogelijk voor iedereen om verder te zoeken, ook in de 1e, 2e of zelfs 3e graad. Op naam of op zoekwoord:

Namen buiten directe contacten              keyword

Personaliseren van je zoekresultaten:

Het doorploeteren van miljoenen banen en mensen in je zoekresultaat kan je het gevoel geven dat je zoekt naar een speld in een hooiberg. Daarom gaat LinkedIn de zoekresultaten voortaan sorteren volgens jouw profiel. Zoek jij naar een baan, dan zoekt LinkedIn op basis van je vorige en huidige functie de meest relevante vacature. En in het voorbeeld hierna waar een marketing professional zoekt naar een baan bij een specifiek bedrijf, dan toont LinkedIn de vacatures van dat specifieke bedrijf als eerste.

personalized_results_final

Blijf op de hoogte

LinkedIn biedt een schat aan professionele relevante informatie die jou kan helpen. Wanneer je nu een zoekopdracht uitvoert geeft LinkedIn direct het bericht of slideshares die passen bij je zoekopdracht.

De beste zoekmachine is een zoekmachine die jou helpt om de informatie die jij zoekt te vinden, wanneer je maar wil en je helpt als je niet heel precies weet wat je precies zoekt. De nieuwe LinkedIn search lijkt op een soort persoonlijke assistent en helpt je de zoekopdracht te targetten op jou behoeftes. En deze aanpassingen zijn maar een begin, LinkedIn komt naar verwachting dit jaar met meer interessante aanpassingen.