Dagboek

Wij hebben er al vaker over geschreven en gaan het vast nog wel vaker doen: SnapChat.

Jawel, de immense populaire app waar zo’n beetje elke Nederlandse tiener druk mee bezig is (72 % van de 15-19 jarigen). Voor iedereen die ouder is dan 25 – okay, 30…- is het misschien niet helemaal duidelijk wat er nou zo aantrekkelijk is aan SnapChat en waarom tieners er zo gek op zijn.

Waar Facebook moeite heeft om tieners binnen te houden als gebruiker, stijgt het gebruik van SnapChat door deze groep nog altijd. Hoe komt dat?

Tieners hebben bijvoorbeeld helemaal geen behoefte aan een nieuwsfeed waarin de posts van hun vrienden staan tussen de updates van familie en nieuwsberichten. Ze willen ook geen profiel met hun interesses en hobbies die de hele wereld kan zien.

SnapChat heeft dat allemaal niet; geen profiel en geen nieuwsfeed. Op SnapChat ‘praat’ je alleen met je eigen uitgekozen groep vrienden, en de dingen die je vertelt worden – net als in het dagelijks leven – niet vastgelegd tot in de eeuwigheid. Je foto’s en video’s verdwijnen zodra ze bekeken zijn. De roddels, de kletspraat, het klagen over huiswerk etc… het gaat het spreekwoordelijke ene oor in en het andere oor uit. En dat willen tieners.

Is SnapChat iets voor jouw merk, bedrijf of organisatie?

Jazeker!
Maar, en daar zijn we eerlijk in, niet voor ieder bedrijf.  Als tieners, de 13-19 jarigen, jouw doelgroep is dan moet je zeker duiken in de wereld van de vluchtige foto’s en video’s!

Hoe dan?

Heel simpel eigenlijk: zorg dat je iets leuks hebt wat tieners graag willen gebruiken en (nog belangrijker) willen delen. Het hoeft heus geen ingewikkelde, dure,  reclame-campagne op SnapChat te zijn, je kunt de aandacht ook heel goed trekken met een leuke, hippe, SnapChat Lens. In onze vorige blog legden wij al kort uit wat dat precies is: een filter die de gebruiker in een foto of video kan gebruiken.

Ja maar hoe ziet dat eruit dan?

Gelukkig kunnen dat laten zien! SocialMediaMonteur is ook dit jaar weer Media Partner van het CHIO Rotterdam en speciaal voor dit evenement, waar heel veel tieners komen, hebben wij een SnapChat Lens ontwikkelt. In deze lens speelt Chico, de mascotte van het CHIO, de hoofdrol.

Snapchatters kunnen de snapcode scannen met hun smartphone en kunnen vervolgens foto’s en video’s maken met Chico, alsof hij met hen poseert of kunnen Chico mee naar huis (of op reis) nemen om hem overal te laten opduiken. Zo hebben wij Chico de afgelopen week ‘meegenomen’ naar de Euromast:

En vonden wij de mascotte in de verkeerde zandbak….:

Chico in de verkeerde zandbak

De snapcode (een gele sticker met een foto van Chico) wordt tijdens het CHIO uitgedeeld en staat op de CHIO website in de nieuwsbrieven, folders en natuurlijk heeft Chico er zelf ook eentje op zijn borst! Kortom, Chico, en dus het CHIO zijn binnenkort allover Snapchat!

Heb je een SnapChatter in je buurt en wil je ook op de foto met Chico? Hier is de snapcode:

Snapcode Chico

Het CHIO is een mooi voorbeeld van een evenement met de juiste doelgroep om een SnapChat Lens te gebruiken, maar er zijn meer gelegenheden die geschikt zijn.

Denk bijvoorbeeld aan de zomer-festivals, sportdagen, diploma-uitreikingen, de eerste schooldag na de zomervakantie en concerten. Deze evenementen trekken veel jongeren en tja, die SnapChatten wat af. Waarom dan niet met een op maat gemaakte Lens?

Ja maar hoe dan?

Wij hebben de kennis en ervaring in huis, na onze workshops tijdens SXSW in Texas dit jaar , en kunnen voor jouw evenement een passende SnapChat Lens maken!

Interesse? Neem gerust contact met ons op!