Dagboekshoppen via social media

In de afgelopen twee jaar waren we meer online dan ooit tevoren. Corona heeft ervoor gezorgd dat ons online leven een enorme boost kreeg. Niet alleen nam het contact via social media toe, ook het aantal aankopen die zijn gedaan via social media is flink gestegen. Winkelen via social media wordt social commerce genoemd en is één van de belangrijke trends die zich in 2022 gaat doorontwikkelen. Waarom zou je willen starten met social commerce? Wij leggen het uit.

Hoe werkt social commerce?

Je scrolt bijvoorbeeld door je Facebook feed en komt daar een leuke broek tegen. Je klikt op de producttag en voltooit de aankoop in de app. Vervolgens kun je weer doorgaan met scrollen.

Waarom wil je met social commerce starten?

Ten eerste kun je je social media advertenties targetten op jouw specifieke doelgroep. Je kunt daarnaast je producten in de advertenties zetten waardoor het makkelijk wordt gemaakt voor jouw doelgroep om het product te kopen. Als ze erop klikken, kunnen ze nergens anders heen dan naar de kassa.

Daarnaast is het ook zo dat sales zich steeds meer verplaatst naar social media. Veel mensen zoeken naar inspiratie voor bijvoorbeeld leuke kleding of decoratie voor de inrichting van een huis op apps als Pinterest, Facebook en Instagram. Jouw producten kunnen dus niet ontbreken! Jouw doelgroep zit op social media dus maak er gebruik van.

Wil je starten met social commerce maar weet je niet hoe? Onze monteurs kunnen je helpen!