Dagboek

Team SocialMediaMonteur houdt regelmatig “Sharing the Brains’ sessies, om elkaar helemaal op de hoogte te houden van alle ontwikkelingen op het gebied van Social Media. Ook al zijn de teamleden all-round, voor deze meetings houdt iedere Monteur zijn eigen favoriete Social Media kanaal in de gaten, zo missen wij niets! Office-dog Djoey houdt het overzicht (en probeert ons vooral te sturen in de richting van leuke Instagram accounts van zijn collega-viervoeters, tja…).

Natuurlijk houden wij onze kennis niet voor onszelf, maar delen we dat ook met jullie op Facebook, Twitter, LinkedIn en Instagram. Omdat er nogal wat gebeurt op de diverse kanalen, heb ik hier weer een overzicht met de laatste nieuwe functies en mogelijkheden!

 

Twitter
Twitter mag dan niet meer in de top 5 van Social Media voorkomen, Instagram heeft die plek veroverd, het is nog altijd populair en er wordt nog regelmatig gesleuteld aan Twitter. Zo is het nu mogelijk om 360graden video’s live te streamen en zijn zij momenteel bezig met de uitrol van een nieuwe tab: Exlore. In Explore vindt je voortaan de trending topics, live videos en de Moments – een alles-in-1 overzicht om niets meer te hoeven missen!
Nog niet uitgerold en ook nog niet bekend wanneer dit gaat gebeuren zijn de ‘aanpasfunctie’ (handig om een spelfoutje te verbeteren na posting!) en een view-counter die laat zien hoe vaak je video is bekeken.

 

Facebook
Facebook is de laatste tijd voornamelijk druk met zaken die niet zozeer op de functionaliteit gericht zijn, maar meer algemene onderwerpen; zoals het indammen/voorkomen van click-bait links en nep-nieuws.
LinkedIn
LinkedIn is begonnen met het implementeren van een geheel vernieuwde look & feel van het platform. Een modernere en gebruiksvriendelijker layout en een aantal nieuws functies zoals bijvoorbeeld messenger/chat. De implementatie is nog niet afgerond, maar zodra dat is gebeurd komen wij hier zeker op terug! Jammer is dat tegelijk ook wat functionaliteit is verdwenen, bijvoorbeeld de handige tags die je aan contacten kon toevoegen.

 

Instagram
Instagram is lekker bezig! Naar SnapChat’s voorbeeld is het nu mogelijk om op Instagram videos te live-streamen – deze filmpjes blijven maar 24 uur beschikbaar voor de volgers en verdwijnen daarna. Ook is het nu mogelijk op meerdere foto’s in 1 post op je tijdlijn te plaatsen en dat lijkt dan weer op Facebook en Twitter.

 

Natuurlijk blijf ik het Social Media nieuws op de voet volgen en delen met jullie op Facebook, Twitter, LinkedIn, YouTube en Instagram, volg mij en je mist niets!