Dagboek

Ken je dat? Je hebt net een briljante Tweet verstuurd, die eigenlijk door veel meer mensen gezien mag worden. Zo eentje die het in een Instagram Story heel goed zou doen. Dus je maakt een screenshot van je Tweet en maakt er daarna een Story van op Instagram. Wat een gedoe!

Dat hoeft nu niet meer, tenminste als een iPhone hebt, want Twitter heeft een nieuwe functie toegevoegd: je kunt je Tweet met 1 knop delen in een Instagram Story!

 

Nu kan het natuurlijk zijn dat dit fenomeen van het delen van een Tweet in een story helemaal nieuw is voor jou en dat jij je afvraagt waarom je dit zou doen. Er zijn wel een aantal goede redenen te bedenken, ook voor zakelijke accounts.  Zo maak je door het delen van een Tweet tussen neus en lippen door bekend dat je op Twitter zit, dit kan zomaar volgers opleveren. Ook deel je de boodschap van de Tweet op een hippe manier met een ander publiek, dat kan nooit kwaad! Ook niet te vergeten: je Tweet blijft maar eventjes in beeld. Twitter is een supersnel medium, terwijl een Instagram Story 24 uur zichtbaar blijft voor je volgers.

Je kunt overigens ook Tweets van anderen in je Story delen, om je volgers te wijzen op iets wat voor hen interessant kan zijn.  Zoals met alle berichten op social media: gebruik deze optie met mate. Stories zijn vooral aantrekkelijk als je er eigen content voor maakt. Een Tweet zo nu en dan is leuk, maar overdrijf het niet!

Vooralsnog is de optie alleen beschikbaar op iOS, de Android gebruikers onder ons moeten nog eventjes wachten. Ga jij deze optie gebruiken?