Dagboek

Vandaag is het precies een jaar geleden dat het Rotterdamse online marketing bureau SocialMediaMonteur de Rotterdamse Instagram Top 100  lanceerde. Nog altijd voert Robin van Persie  de lijst aan maar het Instagram account van collega-voetballer Georgino Wijnaldum groeit snel. Dit account heeft inmiddels DJ Afrojacknaar de derde plaats verdrongen en komt al dicht in de buurt van Van Persie. Ook het account van zangeres Davina Michelle groeit de laatste weken snel, ze staat nog op een elfde plek, maar kan elk moment de top 10 binnenkomen. 

Er zijn maar liefst 13 nieuwe binnenkomers in deze voorjaarseditie, de muzikant Oliver Heldens is de hoogste nieuwe binnenkomer met 1,3 miljoen volgers. De accounts van nieuwkomers als Rotterdamsememes en topsporter Bart Deurloo houden we goed in de gaten, deze accounts zijn nog redelijk nieuw, maar groeien erg hard. Andere nieuwkomers in de top 100 zijn Youtuber Jesse Hoefnagels en komiek Patrick Laureij.

Opmerkelijk is ook dat het account van Jean Paul Boutius uit de Rotterdamse Instagram top 100 is verdwenen. De voetballer heeft zijn Instagram account beëindigd.

“Het zijn momenteel nog altijd vooral sporters (voetballers) en muzikanten die in de Rotterdamse Instagram Top 100 de dienst uitmaken”, aldus Anita Lussenburg van de Social Media Monteur. “Het wordt interessant om de effecten te zien van de coronacrisis waar we nu in zitten. Het niet doorgaan van belangrijke sportwedstrijden en concerten en natuurlijk de annulering van het Eurovisie Songfestival in Rotterdam dit jaar, zal ongetwijfeld ook impact hebben op de populariteit van de Instagram accounts van deze en andere Rotterdammers.”

Bekijk de volledige lijst