Dagboek

Rotterdam maakt zich klaar voor het Eurovisie Songfestival, dat vorig jaar helaas niet door kon gaan. En er gaat dit jaar iets speciaals gebeuren!

Op 22 mei, tijdens de interval van de grote finale van het songfestival, worden op er op drie hoge daken in Rotterdam optredens gegeven door oud-winnaars! 
De organisatie NPO/NOS/AVROTROS maakte deze week bekend dat tijdens ‘Rock the Roof‘, wij kunnen genieten van de 6 legendarische  Eurovisie winnaars: Lenny Kuhr (De Troubadour, 1969), Teach-In met Getty Kaspers (Ding-a-dong, 1975), Sandra Kim (J’aime La Vie, 1986), Helena Paparizou (My Number One, 2005), Lordi (Hard Rock Hallelujah, 2006) en Måns Zelmerlöw (Heroes, 2015).

De daken van de Maassilo, Hotel New York en het  Boijmans Van Beuningen Depot museum, worden omgebouwd tot ‘sky high’ podia. Zoiets is nog nooit vertoond door het Eurovisie Songfestival en ook nog nooit in Rotterdam. Het is het 65ste Eurovisie Songfestival en op deze manier wordt feestelijk stilgestaan bij de 65 edities.

Wij hebben er nu al zin in, is het al 22 mei? Tot die tijd hebben gelukkig YouTube nog en zingen we alvast even mee met Teach In!