Dagboek

Renewi is een toonaangevend waste-to-product bedrijf dat ideaal is gepositioneerd om een aantal van de belangrijkste milieuproblemen waar de maatschappij vandaag de dag mee kampt, op te lossen: het verminderen van afval, het vermijden van vervuiling en het voorkomen van onnodig gebruik van eindige natuurlijke bronnen. Het bedrijf dat inmiddels meer dan 8.000 medewerkers in negen landen in Europa en Noord-Amerika heeft, is ontstaan uit de samenvoeging van een aantal toonaangevende afvalverwerkingsbedrijven en beschikt daarmee over veel kennis met een uitgebreid aanbod van afvalbeheerproducten en -diensten. Op Social Media speelden die verschillende bedrijven voor de fusie een actieve rol. Bij de naamswijziging wilde Renewi die mooie online community en footprint behouden en liever nog versterken. Met een portefeuille vol Facebook, Twitter en LinkedIn accounts heeft Renewi de SocialMediaMonteur benaderd. We hebben samen een strategie opgesteld en de transitie van de verschillende legacy accounts naar de Renewi accounts uitgewerkt en geïmplementeerd. Hieronder lees je hoe Gürtan Ercan, Manager Online bij Renewi plc, samen met zijn team, dit proces heeft ervaren.

 

Waarom hebben jullie SocialMediaMonteur ingeschakeld? 

We kenden elkaar al van een eerder traject waarin NewMediaBrains een training Social Media verzorgd heeft. Nu betrof het een groter traject waarin we de social media account van Van Gansewinkel en Shanks op een soepele manier wilden laten overgaan naar de nieuwe accounts onder de nieuwe naam van ons fusie bedrijf; Renewi.

Renewi bestaat sinds 28 februari 2017 toen de fusie rond kwam. Op dat moment nog een combinatie van allerlei bedrijven aan de Shanks kant die onder de eigen naam opereerden en Van Gansewinkel met ook allemaal social media accounts op Twitter, LinkedIn, Facebook en Youtube. En dat moest allemaal naar een naam toe: Renewi.

We hadden zelf al wel een duidelijke visie hoe we de Renewi social media kanalen wilden gaan inrichten. We hebben SocialMediaMonteur ingeschakeld om ons social media plan te toetsen en aan te scherpen dat we voor deze transitie hadden opgesteld. Met name om zoveel mogelijk volgers ook mee te nemen in deze transitie naar Renewi.

 

Hoe hebben jullie de samenwerking ervaren?

De samenwerking met SocialMediaMonteur hebben we als plezierig, hands-on en vakkundig ervaren. We kregen het vertrouwen na de eerste gesprekken dat zij op de hoogte waren van alle ins- en outs omtrent social media. Zij kwamen met bruikbare tips en adviezen. De deadlines zoals we deze in het plan van aanpak hadden besproken, werden behaald. Ook nu na het afronden van deze fase, staan zij nog altijd klaar om snel vragen te beantwoorden en ons verder te helpen in onze social media strategie.

 

Wat heeft het inschakelen van team SocialMediaMonteur voor Renewi opgeleverd?

Mede door de inzet van onze goed ingerichte social media kanalen wordt de naam Renewi steeds bekender. We hebben veel volgers van onze oude accounts mee kunnen nemen naar  Renewi maar ook veel nieuwe volgers dankzij goede tips van SocialMediaMonteur. Hierdoor kunnen wij als Renewi via onze social media kanalen ons duurzaam verhaal en visie overbrengen en volgers inspireren met het ‘’Waste No More’’ virus.

Ben jij benieuwd naar een wereld waarin afval niet bestaat?

Geloof jij in een wereld zonder afval? Een wereld waarin we afval voorkomen, hergebruiken, recyclen, daarmee schaarse grondstoffen terugwinnen en ook nog eens veel CO2-uitstoot besparen. Wij geloven erin! Wil jij meer weten over deze onderwerpen volg dan één van onderstaande pagina’s!

Twitter: @Renewi_NL
Facebook: Renewi Nederland
LinkedIn: Renewi Nederland

Youtube