Dagboek

Ik hoor je denken: zijn ze bij de SocialMediaMonteur helemaal gek geworden? Het is nét november!

Wees gerust, wij zijn niet in de war!

Ook al lijken de feestdagen nog ver weg, zo heel lang duurt het nou ook weer niet en voor je het weet zit je als social media manager in de gevreesde Kerststress: ‘wat doen we dit jaar eigenlijk met de content op onze social media kanalen voor de feestdagen?’

Het is helemaal niet zo gek en zelfs aan te raden om nu al te beginnen met het plannen en maken van eindejaars-content!

Hieronder 6 tips om alvast aan de slag te gaan, zodat je de laatste weken van het jaar, zonder moeite, je feestelijke content kunt plaatsen:

  • Bepaal het thema van dit jaar, als het even kan kun je dit mooi laten aansluiten op de kleuren van je bedrijfslogo, het thema van de eindejaars-geschenken (indien van toepassing) of misschien wel de uitnodiging van eindejaars/kerstborrel.
  • Maak voor alle social media kanalen speciale cover-afbeeldingen en misschien ook wel nieuwe profiel foto’s.
  • Maak ook meteen nieuwe cover-afbeeldingen en profielfoto’s die je direct na de feestdagen gaat gebruiken én zet dit in je content kalender!
  • Geven jullie een feestje? Plan tijd en ruimte in, ook in je kalender, om hier een foto/video verslag van te maken en te plaatsen.
  • Ben je voor je bedrijf of organisatie actief op Facebook en Instagram, dan kun je nu alvast gaan beginnen met het maken van Instagram- en Facebook stories voor de feestdagen! Plan ze in de content kalender en december wordt een echte feestmaand!
  • Video’s doen het super goed op alle social media kanalen, maak een (korte) video als kerst- of nieuwjaarsgroet! Met het maken daarvan hoef je niet echt te wachten tot de kerstboom staat of de helft van je collega’s al op vakantie is. Bedenk nu alvast wie/wat/waar en ga er deze of volgende maand ermee aan de slag.

Met deze tips moet het lukken om dit jaar echt prettige feestdagen te hebben, zonder stress en met veel plezier!

Hulp nodig bij het maken en/of plaatsen van content? Wij kunnen je helpen, neem gerust contact met ons op.

PS: nu je hier toch bent, download meteen onze content kalender 2023, dan begin je jouw social media in 2023 in elk geval goed!