Voor jou gevonden!

Ben je klaar voor groot haar, badminton en strikken? Groovy jaren ’70-thema bruiloften, kitscherige keukens en kwallen?

Deze week lanceerde Pinterest haar jaarlijkse trendrapport, Pinterest Predicts, waarbij gebruik wordt gemaakt van de voorspellende trendgegevens van Pinterest om consumenten en adverteerders een voorsprong te geven op wat zij geloven dat de grootste en belangrijkste trends voor 2024 zijn.

Pinterest’s trendspotting-model is een combinatie van kunst en wetenschap, het analyseert miljarden zoekopdrachten die worden gedaan door meer dan 480 miljoen mensen van over de hele wereld, die elke maand naar Pinterest komen om te plannen wat ze hierna willen doen, proberen of kopen.

De uitkomst is samengevat in het Pinterest Predicts-rapport, een echt ‘spiekbriefje’ voor iedereen die als eerste wil weten wat zij voorspellen dat populair zal worden en zal blijven groeien in 2024. Met een succespercentage van 80% voor het vierde opeenvolgende jaar heeft Pinterest Predicts overigens bewezen een betrouwbare trendspotter te zijn.

In het rapport staan 23 trends, wij hebben er vijf voor je uitgekozen:

 

1. Strikjes!

Millennials en Gen Z zullen in 2024 strikken verzamelen en gebruiken in outfits, schoenen, haar en sieraden.. Zoekopdrachten voor ‘strikken outfit’, ‘strikken ketting’, ‘hakken met strikken’ en meer nemen toe.

 

2. Tropic like it’s Hot

Met stijgende zoekopdrachten naar termen als ‘ananas mocktails’ en ‘kokosnoot esthetiek’, vind Pinterest het veilig om te voorspellen dat er een run zal zijn op drankjes, interieurdecoratie en mode met een tropisch thema.

 

3. Jazz Revival

Er komt een nieuw jazztijdperk in 2024, een trend aangestuurd door Millennials en Gen Z. Zij zullen hun elektronische beats inruilen voor iets veel meer retro, verder dan funk-afspeellijsten: outfits geïnspireerd door jazz, sfeervolle locaties met weinig licht en lo-fi looks gaan winnen aan populariteit.

 

4. Rustpunten

Het is tijd om hectische vakanties in te ruilen voor ‘slowcations’. Met zoekopdrachten naar ‘staycation hotel’ en ‘slow life’ verlangen wij kennelijk naar minder avonden uit en meer luie ochtenden in bed.

 

5. Aquatecture

Deze trend gaat verder dan je gemiddelde vissenkom, want in 2024 worden ‘kleine aquariumontwerpen’ en extravagante ‘schildpadden-terrariums’ populair!

 

De volledige lijst van Pinterest Predicts 2024 vind je hier