Dagboek

In de afgelopen maand zijn er veel nieuwe opties en mogelijkheden geïntroduceerd op de verschillende Social Media platforms, sommige direct live en anderen nog in testfase. Als je mij volgt op Facebook en/of Twitter zie je veel van die aankondigingen voorbij komen, maar voor het gemak heb ik ze ook voor je op een rijtje gezet:

Wat hebben de mensen van Facebook gedaan?

  • De 360 graden videos zijn nu een feit, en dat werd spectaculair gestart met een trailer van Star Wars. Om ze te bekijken heb je niets speciaals nodig, maar om ze te produceren komt er nogal wat bij kijken, speciale camera’s en software.
  • De Safety Check werd voor het eerst in werking gesteld voor een noodsituatie anders dan een natuurramp, naar aanleiding van de aanslagen in Parijs. Facebook heeft aangekondigd de Safety Check vaker te gaan activeren als zij merken dat daar behoefte aan is.

Twitter savethefavOnverwacht nieuws van Twitter!

  • Zonder introductie of enige andere aanleiding werd het alom bekende ‘favoriet-sterretje’ vervangen door een hartje. Dat viel niet bij iedereen in goede aarde, maar Twitter is niet van plan het terug te draaien. Het hartje blijft en ondertussen is iedereen er al aan gewend.

Instagram gaat ons leven makkelijker maken

  • Instagram is momenteel in de testfase om haar gebruikers meerdere accounts te laten kiezen – zonder dat er eerst uitgelogd en dan weer ingelogd moet worden – door middel van een dropdown keuzemenu per foto. Dat gaat het leven van veel Instagrammers, zeker zakelijke gebruikers, een stuk makkelijker maken!

 

Ik ben benieuwd wat er de komende tijd allemaal aan komt, natuurlijk hou ik het in de gaten en laat ik het weten op Facebook  en Twitter, @SoMeMonteur!