Dagboek

Enkele weken geleden maakte LinkedIn een nieuwe functie beschikbaar voor alle gebruikers; het zogeheten “Long form posts”. Deze blog-functie was voor zgn. Influencers al langer beschikbaar.

LinkedIn auteur

Wat doet Long form posts?

  • Jouw content wordt onderdeel van je professionele profiel. Je artikel wordt zichtbaar in de post sectie op je LinkedIn profiel.
  • Op basis van een algoritme kiest LinkedIn berichten uit om te plaatsen via LinkedIn Pulse
  • Het artikel wordt gedeeld met jouw connecties en volgers. Zij krijgen hier een notificatie van.
  • LinkedIn accounts die nog geen connectie met jou hebben, kunnen je gaan volgen via de long form posts. Wanneer jij iets nieuws plaatst krijgen zij een update. (NB Jouw connecties zijn automatisch volger.) Volgers zijn dus niet direct een connectie, zijn krijgen alleen een bericht als jij een nieuwe long form post plaatst)
  • Long Form posts kunnen zowel binnen als buiten LinkedIn gevonden worden.

LinkedIn AMH 2

Hoe publiceer je zo’n “Long form post”?

  • Als je toegang hebt gekregen tot het publiceren van Long form posts verschijnt er een potloodje in de “Share an update” box in LinkedIn. Klik op het potloodje
  • Vervolgens kan je jouw bericht schrijven en plaatsen

LinkedIn long form

Groot voordeel van de long form posts is dat ze niet verdwijnen van je LinkedIn profile, wat wel het geval is met recente activiteiten die na 2 weken verdwijnen. Daarnaast ontvangt jouw hele netwerk direct een notificatie van een nieuw bericht. Op dit moment erg interessant maar in de toekomst kan dit voor ergernissen zorgen als deze blogfunctie door het grote publiek gebruikt gaat worden.

De statistieken bevinden zich direct onder jouw geplaatste bericht. Een eerste Long form post leverde ons maar liefst 1.800 views, 13 likes en 8 reacties op. Geen slecht eerste resultaat!

Als je nog geen potloodje hebt, kan het zijn dat jouw account nog niet gemigreerd is naar de nieuwe funktionaliteit. Uiteindelijk zal ieder LinkedIn account toegang tot de blogfunktie krijgen.

LinkedIn posts