Dagboek

Nieuwe Storify functies

Afgelopen week introduceerde Storify een aantal nieuwe features. Naast een aantal nieuwe mogelijkheden van de betaalde versie Storify Enterprise, zijn er ook een aantal nieuwe functies in de gratis versie.

Betaalde versie Storify Enterprise met verbeterde Story Editor en mogelijkheid tot samenwerking

Grotere redacties en social media teams van grotere bedrijven kunnen met de nieuwe versie probleemloos samen aan de storify werken, feiten checken, bewerken en de verhalen samen te voegen.

Bovendien is de story editor geoptimaliseerd voor real-time samenwerking met deze nieuwe functies:

 1. Verbeterde functie automatisch opslaan: Je vergeet niet meer om op Opslaan te klikken; veranderingen van een verhaal worden nu direct opgeslagen per toetsaanslag.Storify 1
 2. Real-time cursor volgen en bewerken geschiedenissen: Als er veel mensen ‘op een verhaal zitten’ wordt het druk, met volgen van cursors kun je precies zien waar iedereen is. Weet je niet zeker wie de verandering heeft aangebracht? Elk element in het verhaal heeft nu een zichtbare geschiedenis!Storify 2
 3. Nieuwe mogelijkheden voor ‘Undo / Redo’: De nieuwe Undo / Redo knoppen besparen tijd (en mogelijk tot fouten maken) door jou in staat te stellen om heen en weer te schakelen tussen alle wijzigingen die je hebt aangebracht sinds het invoeren van het verhaal.
 4. Storify 3Snelle doorkliks: Met anchor links kun je de lezers direct laten doorklikken naar onderdelen in je verhaal. Een ideale functie voor groot nieuws, verslaggeving van evenementen en lange social samenvattingen.
 5. Storify 4Story instellingen en timestamps: Bij het rapporteren van ‘breaking news’ of een live-evenement zie je nu ‘story settings’ bovenaan in de editor. Hier kun je de tijdzone waar je verhaal zich afspeelt instellen. Ook is er een optie om timestamps aan de updates van je Storify toe te voegen. Lezers ‘hoveren’ op de timestamps tijdens het lezen om te zien wanneer de update was.

Nieuwe functies in GRATIS versie van Storify

Je kunt meteen beginnen! Start je verhaal. Naast een vernieuwde vormgeving krijg je de volgende nieuwe gratis functies:

 1. Storify 5Sla verhalen op als PDF-bestanden: Na het publiceren kun je klikken op de “…” knop en vervolgens op “Export”. Deze zie je aan de bovenkant van je verhaal. Het opslaan naar een PDF is perfect voor het archiveren of offline toepassen.
 2. Verbind je profiel aan je Facebookpagina’s: Voorheen was het alleen mogelijk om je te verbinden met je persoonlijke Facebookaccount. Nu kun je je ook aanmelden op de Facebookpagina’s die je beheert.
 3. Verbeterde functie automatisch opslaan: Deze functie is zoals je gelezen hebt een fijne en betrouwbare functie die niet alleen voor betaalde gebruikers is maar ook voor de gratis versie.
 4. Nieuwe mogelijkheden ‘Undo / Redo’: Ook deze functie is voor iedereen beschikbaar. Probeer het maar uit.
 5. Storify 6Story instellingen en timestamps: Gebruik het icoontje Story Instellingen (tandwieltje) aan de bovenkant van het verhaal editor om deze aan te passen.
  Nieuwe insert opties: Tijdens het bewerken, gebruik je de “Insert” dropdown om nieuwe opties te kiezen, zoals het toevoegen van een Horizontale Lijn (perfect voor het aanwijzen van nieuwe delen van een verhaal), Timestamps of nieuwe tekst elementen.
 6. Storify 7Snelle doorkliks: Ook deze functie uit Storify Enterprise is beschikbaar in de gratis versie. Bij het bekijken van je gepubliceerde verhaal, ‘hover’ je over elke header naar een nieuwe link icoon. Met deze snelle doorkliks neem je lezers mee in je verhaal. Deel deze bijvoorbeeld bij je Twitter evenement verslag of Twitter chat.