Dagboek

Nieuwe functie versturen berichten via LinkedIn

Berichten versturen vanuit LinkedIn is een stuk gemakkelijker geworden. Misschien heb jij, net zoals ik, meer en meer korte conversaties met je professionele netwerk. Hier heeft LinkedIn nu op ingesprongen. Sinds 1 september is LinkedIn gestart met het uitrollen van een nieuwe functie voor het versturen van berichten.

Wat is er nieuw?

Het berichten systeem is van de grond af opnieuw gebouwd zodat je een schonere en meer gestreamlinede “look and feel” hebt voor je berichten. Daarnaast is er een chat-style interface gemaakt waarmee je korte berichten kunt versturen. Er is ook gesleuteld aan de weergave van berichten van voor jou relevante personen. Het is gemakkelijker geworden om te refereren aan de laaste conversatie. En het notificatie systeem is aangepakt.

Naast de mogelijkheid om foto’s en documenten te versturen in je berichten is het nu ook mogelijk om stickers, amojis en GIF’s in te voegen om extra gevoel aan je berichten mee te geven. Je kunt zowel groepsgesprekken als 1 op 1 gesprekken voeren. Gebruik de volgende keer dat jij een kop koffie met iemand wil drinken onderstaande sticker eens.

Om alles meer gestreamlined te maken hebben we sommige features een beetje moeten verplaatsen. Een voorbeeld hiervan is de “verstuurd uitnodiging”. Ben je opzoek naar een feature die je vroeger wel had? Kijk hier waar de features naartoe is verplaatst! https://help.linkedin.com/app/answers/detail/a_id/61013

Wat is het volgende?

Conversaties maken je relatie sterker. Of je nou zoekt naar nieuwe business partners of artikelen deelt en met je collega’s prive discussiert, wij geloven dat conversaties alles op linkedin sterker maken.

We zijn hard aan het werk om nieuwe mogelijkheden te onderzoeken als de intelligent massaging assistent die suggesties doet om personen te benaderen of je achterliggende informatie geeft over de personen die jij zou kunnen aanspreken. Ook de combinatie van spraak en video worden bekeken.

We weten dat we een unieke draai kunnen geven aan dit soort gesprekken in uw professionele omgeving, zoals het maken van introducties of debriefings na een vergadering. De mogelijkheden zijn eindeloos en we kijken ernaar uit om de ervaring te blijven verbeteren. De messaging ervaring is sinds 1 september beschikbaar in het Engels op iOS, Android en de desktop versie. De komende weken zal de uitdraai ook in andere talen plaatsvinden.