Dagboek

Enkele maanden geleden kondigde Twitter al enkele updates aan. Gisteren was het zover en presenteerde Twitter Groepschat via DM en video in Twitter als nieuwe features.

Voer een privégesprek met een groep

Prive conversaties (direct messages) op Twitter worden veel gebruikt. Er wordt menigmaal in een privébericht (direct message of DM) gerageerd op een tweet in de openbare timeline. Waarschijnlijk gebruik je al DM, het gebruik van de privé groepschat geeft je nu nog meer opties.

De tijdlijn is een mooie plaats voor conversaties, maar is ook een mooie plaats om (privé)gesprekken te starten. De nieuwe groepsfunctie zorgt dat je met meerdere mensen in een groepschat toch privé kunt praten. Niet alle gebruikers hoeven elkaar in deze chat te volgen. Je kan een groep creëreren door:

– klik op berichten

– nieuw bericht

– Type de namen in die jij wilt uitnodigen voor het groepsgesprek

– Start het gesprek

Heb jij deze functie nog niet? Maak je geen zorgen, Twitter rolt stapsgewijs deze functie naar alle gebruikers uit.

camera Twitter

 

Opslaan, editen en delen van video’s vanuit je Twitter app

Tweet bestaan tegenwoordig al snel uit meer dan 140 tekens. Dat komt door alle foto’s, gif bestanden, Vines, audio bestanden en video’s, etc. die met een tweet meegestuurd worden. Vanaf nu heeft iedereen de mogelijkheid om vanuit de Twitter app snel video’s te maken, editten en delen. Twitter heeft een camera toegevoegd waarmee je In een paar stappen een video van maximal 30 seconde kunt maken en delen zonder de Twitter app te verlaten. Het werkt net als het toevoegen van een afbeelding. Ook deze functie is nog niet voor alle gebruikers beschikbaar en zal de komende weken worden uitgerold.