DagboekFacebook omslagvideo

Als er één ding zeker is, dan is het dat de mensen achter Facebook niet stil zitten. Mark Zuckerberg en zijn team zijn druk bezig om het platform steeds een beetje aan te passen, waardoor Facebook interessant en vernieuwend blijft. De laatste uitrol van Facebook is er eentje met potentie: de omslagvideo!

Waren het in het 2016 nog de live-functie en de reactieknoppen waar Facebook mee op de proppen kwam, dit jaar moet de omslagvideo voor nieuw elan zorgen op het populairste social medianetwerk ter wereld. Het lijkt erop dat Facebook met de nieuwe interface voor pagina’s, die zo’n half jaar geleden werd geïntroduceerd, de weg heeft geplaveid voor deze nieuwe videofunctie. De omslagfoto is in de nieuwe interface losgemaakt van de profielfoto en heeft hierdoor een wat prominentere plaats gekregen.

omslagvideo facebook

Check de omslagvideo van NewMediaBrains!

 

De omslagvideo is bijzonder goed geschikt om jouw bedrijf, dienst, organisatie of event te introduceren aan de bezoekers van je Facebookpagina. Ook een leuke optie: op een ludieke manier vragen of de bezoeker je Facebookpagina wil liken!

Het mag geen geheim zijn dat video hot is en alleen nog maar populairder zal worden. Ik ben dan ook van mening dat de introductie van de omslagvideo een goede zet is van Facebook. Wil jij jouw pagina ook voorzien van een kekke video? Ik help je graag bij het filmen, monteren en plaatsen!