Dagboek

LinkedIn introduceerde eerder deze maand AI-gedreven schrijfsuggesties, die in eerste instantie worden aangeboden aan mensen om hun LinkedIn-profielen op te fleuren en aan recruiters die vacatures schrijven.
Beide zijn gebouwd op geavanceerde GPT-modellen; LinkedIn gebruikt GPT-4 voor gepersonaliseerde profielen en GPT-3.5 voor functiebeschrijvingen.

 

Schrijfhulp en suggesties

De AI-schrijfsuggesties voor profielen – in eerste instantie alleen beschikbaar voor betalende Premium-gebruikers – zijn bedoeld om mensen te helpen die moeite hebben om hun eigen boeiende overzicht van wie ze zijn te schrijven, maar die ten minste een paar van hun prestaties kunnen opnoemen. Dit wordt vervolgens door de AI vertaald in een vloeiender, en mooier verhaal.

Hoewel het vervangen door de AI schrijfsuggesties gericht zijn op het besparen van tijd voor gebruikers en het up-to-date houden van die profielen, of het stimuleren van meer wervingsactiviteiten door het gemakkelijker te maken om die vacatureprofielen te maken, blijft het belangrijk om vooral jezelf te blijven.

 

Blijf jezelf

LinkedIn geeft namelijk niet aan of een profiel of vacature tekst is gemaakt door AI. Als het doel van de profielbeschrijving is om een idee te krijgen van de persoon die je mogelijk gaat aannemen of waarmee je gaat netwerken, dwaal je misschien verder af van jezelf door AI te gebruiken om die beschrijvingen over jezelf te genereren. Uiteindelijk kunnen recruiters en anderen die je profiel bekijken het misschien zelfs als verspilde tijd ervaren.
Je wilt toch ook op Tinder liever niet matchen met iemand die niet dezelfde persoon blijkt te zijn als op zijn/haar profielfoto? En het is ook niet fijn als mensen liegen over hun ervaring op sollicitatieformulieren.

Dat AI er is en blijft, dat is een ding wat zeker is, en het is een prachtige technologie die iedereen kan gebruiken. Het is nu een kwestie van ermee om leren gaan, en ontdekken wat er in de toekomst nog meer mee mogelijk is!