Voor jou gevonden!
Nederlandse bedrijven zijn in Europa koploper op het gebied van kunstmatige intelligentie. Dat komt onder meer door een nauwe samenwerking met universiteiten en andere bedrijven.

Dat blijkt uit een onderzoek van adviesbureau EY in opdracht van Microsoft. Het bureau vergeleek de toepassing van kunstmatige intelligentie (AI) binnen bijna driehonderd Europese bedrijven.

Nederlandse bedrijven maken gemiddeld het meeste gebruik van kunstmatige intelligentie op drie vlakken. Zo maakt 73 procent gebruik van machine learning, waarbij software op basis van ingevoerde informatie zelf kennis en vaardigheden opdoet.

Van de onderzochte bedrijven verwacht 86 procent dat kunstmatige intelligentie hun bedrijfsvoering kan verbeteren. Nog eens 73 procent denkt dat AI klantenservice kan verbeteren, door die deels te automatiseren met bijvoorbeeld het gebruik van chatbots. Ook denkt 59 procent van de bedrijven dat AI het personeel meer tijd zal bieden zich op interessante zaken te richten, door hen taken uit handen te nemen.

Lees het hele artikel op NU.nl