Voor jou gevonden!

De muziek van bekende artiesten zoals Billie Eilish en Harry Styles kan weer op TikTok gebruikt worden. Hun platenmaatschappij, Universal Music Group (UMG), heeft namelijk een deal gesloten met het platform.

In februari van dit jaar werd de muziek van artiesten zoals Taylor Swift, Eilish en Styles van TikTok verwijderd nadat de onderhandelingen over een nieuwe licentieovereenkomst waren vastgelopen. Begin april keerde de muziek van Swift al terug op het platform, net voor de release van haar nieuwe album. UMG beweerde dat het bedrijf achter TikTok, het Chinese ByteDance, weigerde een eerlijke prijs te betalen voor de muziekrechten, hoewel TikTok deze beschuldigingen altijd heeft ontkend.

Al langere tijd klagen grote platenmaatschappijen dat TikTok geen eerlijke vergoeding biedt voor de muziek van artiesten, maar het verwijderen van nummers gaat voor veel van deze bedrijven te ver. Zo hebben Warner Music Group en Sony Music nieuwe licentieovereenkomsten gesloten met TikTok.

Platenmaatschappijen erkennen dat TikTok, met ongeveer 1,4 miljard gebruikers wereldwijd, een belangrijke route naar succes is voor artiesten.


Bron: NOS