Dagboek

Dr. Astro Teller overziet sinds 2010 de Google X laboratoria waarin de zogeheten Moonshot projecten als Google Glass, Google driverless car, Google Contact Lens, en Project Loon. Vandaag gaf hij een keynote en de (grote) zaal hing aan zijn lippen.
De belangrijkste les van Dr. Astro Teller: “Faillures lead to better Features” of wel fouten helpen de functionaliteit te verbeteren.

Hij illustreerde dit aan de hand van een update van een aantal van de Google Moonshot projecten. Zo was Google Glass nooit bedoeld om als complete, klare oplossing op de markt te komen… het product had veel meer als prototype gepositioneerd moeten worden.

Tot en met Google CEO Larry Page is iedereen ervan overtuigd dat door fouten maken en met gebruikers in discussie gaan het mooiste en beste product tot stand komt.

 

Dr Astro Teller liet ons leren van het project van de ‘self driving cars’ . De eerste ‘selfdriving car’ was er al in 2012. De technologie om deze auto op de snelweg te laten rijden was vrij eenvoudig te ontwikkelen, de test met Google medewerkers die in Lexus auto’s voorzien van camera’s e.d. leverde heel andere resultaten op…. Vertrouwen dat mensen een goede back up zijn voor als de auto het niet doet was een fout… daarom een is het project nu opnieuw in een testfase. Met een echte zelf rijdende auto zonder ‘backup’bestuurder, nu wachten tot er iets mis gaat (daarbij gelt natuurlijk ‘safety first’) … Of tot (weg)gebruikers gaan reageren. Die feedback heeft Google hard nodig om het ultieme product te maken.