Coronavirus of niet… met video bereik je meer. De voorspellingen voor 2020 waren dat online video dit jaar voor 82 procent van het internetverkeer zou zorgen. Het zou me niet verbazen dat met al onze getiktok en andere activiteiten online dat percentage door deze lockdown wel eens hoger uit zou kunnen komen. Het delen van video’s via socialmediaplatformen zorgt voor een groot bereik. Video’s worden 1200 procent vaker gedeeld dan een bericht dat bestaat uit een afbeelding en tekst. Ook nu!
Maak leuke korte filmpjes om je verhaal te ondersteunen of je product meer aandacht te geven. Of zet filmpjes in als een bepaalde activiteit niet meer live kan vanwege de corona-maatregelen. ik geef je wat voorbeelden, sommigen bekend, sommigen misschien minder bekend:
- Sportscholen zijn gesloten maar hebben voor hun leden op verschillende online kanalen uitstekende oefeningen en tips! Kijk bijvoorbeeld naar HealthCity thuis of de trainingsschema’s en virtuele groepslessen van Basicfit
- Wedstrijden en competities zijn verboden maar de paardensportbond KNHS bedacht om dressuurruiters een video van hun dressuurproef te laten insturen en die door officiële dressuurjuryleden te laten beoordelen. Zo blijven paard en ruiter in ieder geval in vorm. In drie weken tijd is het platform gebouwd, binnen één week hebben zich 3500 ruiters aangemeld en heeft het platform al meer dan 100.000 views.
- En kampioenen die niet meer ‘in het echt’ gehuldigd kunnen worden huldigen ze online. Iedereen maakte wat shots met de smartphone, de volledige ceremonie vond plaats via Zoom (die maakt er meteen een handig video en geluidsbestand voor je van) en met wat edit werk ontstaat er een leuk filmpje. Zo krijgen de kampioenen alle eer die ze toekomt. Bekijk de filmpjes van Emma, Kim en Indy.
- Diverse horeca ondernemers kiezen voor Live video (o.a. via Instagram) bijvoorbeeld de Live Cooking Workshop van Mamma Licia of de digitale VrijMiBo proeverij van Wijn aan de Kade.
Geeft het je wat inspiratie? Het lukt jou vast om ook wat leuke beelden te maken of te verzamelen en een verhaallijn te bedenken. Lukt het je nou niet om die beelden te editen tot één filmpje en te voorzien van overgangen, titels, geluid, etc. Of het aan te passen voor de verschillende kanalen? Dat kan ik prima voor jou doen.
Let wel op, elk online platform heeft z’n eigen eisen en voorkeuren. Korte snelle video’s op Instagram en Twitter terwijl het op YouTube juist beter is om de filmpjes wat langer te maken. Ook bestandsgrootte, metadata (waarmee de filmpjes vindbaar worden), hoe te delen en zelfs hoe te filmen verschilt per platform. Ik adviseer je graag. Neem contact op via mail, chat of bel even.