Dagboek

We hebben ons een uur lang laten verrassen door nieuwe technologiën die in labaoratoria, op zolderkamers, in garages, etc. over de hele wereld ontwikkeld warden en die ongekende mogelijkheden aan de online wereld bieden. Een bloemlezing van gadgets en bijzondere technologieën:

Wat vind je ervan wanneer je smartphone bij een nieuw bericht een geurtje afgeeft… Met Scentee.com , een kleine add-on voor je smartphone kan het.

En wat denk je van drukwerk dat digitaal verrijkt is? De oplossing die Motorola heeft gebruikt bij Moto-X liet het papier van kleur veranderen bij aanraking….

Johnny Walker maakte een Smart Bottle, of eigenlijk een slim etiket.

Je presentaties worden nooit meer hetzelfde met Myo, een armband die op beweging reageert.

Of wat denk je van handvaten aan je fietsstuur met GPS die je vertellen of je links of rechts moet?

We hebben tijdens de sessie een 3D geprinte brownie gegeten… niet te onderscheiden van een traditionele brownie. KFC ging nog een stapje verder met een volledig herbruikbare/afbreekbare/opeetbare koffiebeker.

Of tong tattoo’s die niet alleen een kleurrijke afbeelding op je tong achterlaten maar ook een smaak meegeven.

Bijna magisch was de 3d Pyramide die met de Ipad 3d animaties toont in een glazen pyramide.

Slimme energieoplossingen zoals II-IV Marlow, waarmee energieverspilling wordt teruggedrongen, enz. Een uur lang ging onze ontdekkingsreis langs tientallen nieuwe ontwikkelingen. Nieuwe technologieën die het mogelijk make nom digitale, fysieke en gevoels elementen door elkaar te laten lopen.

Na afloop van de presentatie wandelden we terug richting het convention center en raakten we in gesprek met Dr. James M. Bower, een neurobioloog die de sessie ook had bijgewoond. Hij maakte toch hier en daar een kritische kanttekening en legde on suit hoe bepalend geuren waren als prikkel voor ons handelen, waarom de geur van rook in onze hersenen alarm slaat en het signal ‘vluchten’ geeft en waarom onze hersenen de geur van fruit (aardbei) extra aantrekkelijk vinden. Toch leuk zo’n stukje wetenschappelijke onderbouwing…. In ieder geval hebben wij voldoende inspiratie opgedaan om te weten dat online technologie verder gaat dan tekst en beeld….