DagboekYouTube logo

Als je veel met YouTube werkt zul je waarschijnlijk annotaties al ontdekt hebben om nog betere engagement met je kijkers te krijgen. Maar je mist daar vast de flexibiliteit in de informatie die je wilt delen via die annotaties en – nog belangrijker – je wilt ze gebruiken via verschillende schermen, vooral mobiel. Met name dat is de reden waarom YouTube nu ‘cards’ introduceert.

Cards zijn een evolutie binnen de annotaties. Ze kunnen gebruikers informeren over andere video’s, playlists, websites en nog veel meer. Ze zien er net zo mooi uit als je video zelf, zijn elk moment zichtbaar én ze werken ook mobiel.
Je kunt kiezen uit 6 typen ‘cards’ : Merchandise, Fundraising, Video, Playlist, Associated Website en Fan Funding. Je vindt de nieuwe “Cards” tab in je Video Editor en je kunt ze maken en bewerken op elk moment.

Omdat cards zowel op je desktop als op je mobile werken en je meer flexibiliteit geven verwachten wij eigenlijk dat ze op termijn de annotaties gaan vervangen. Let op de i-card in het begin van de video (rechtsbovenin)